Mi a közös a japán, a koreai és a kínai nyelvben?
Csacskaság csupán a cs hang gyakoriságából nyelvrokonságot feltételezni. Csak csettintened kell, és csalogány módjára elcsacsogok neked egy csomó cs betűs szót. Csodálkozni nincs ok, csalatkoznod kell, ha kapcsolatot keresel e három nyelv között.
Na csöcs!
(Ki ne találd nekem, hogy a magyar nyelv is rokona a kínainak :D)
Csak azért "hallod" ugyan olyannak, mert soha életedben nem próbáltad meghallgatni őket külön-kölön, csak a klisékre alapozva feltetted ezt a kérdést. A buta emberek (v. olyanok akik nem foglalkoznak a nyelvekkel) elintézik a dolgokat azzal, h. "ugyanolyan a kínai, mint a japán, mind2 ázsiai, nem?". Pedig nem!
Mellesleg a füled edzetlen és nem vagy jártas a témában, tehát nem is tudhatod, h. a japán, a kínai v. a koreai milyennek "kell" lennie.
Én a hármat bármikor meg tudom különböztetni és meg tudom mondani, hogy japán/kínai/koreai a beszéd nyelve (az más kérdés, h.a kínait és a koreait nem értem:D).
Szóval ha nem ismered a sajátosságokat, ismertető jeleket, nem fogod tudni, h. melyikről van szó.
+ a "cs"-vel kapcsolatban:
Az angolban és a magyarban is van cs, mégsem nyelvrokonok
#14: azért az ázsiai nyelvekben sokkal de sokkal több a cs mint a magyarban! ázsiai mondat nem hangzik el legalább 1 cs betű nélkül!
#16: tudom hogy van de nem sok, ellentétben ezekkel az ázsiai nyelvekkel amikben rengeteg van!
"ázsiai mondat nem hangzik el legalább 1 cs betű nélkül!"
Elnézést, nem tudtam, hogy ekkora szakértővel van dolgom. Tegnap óta megtanultad az összes többi ázsiai nyelvet is a kínai, japán, koreai mellé?
Írtam neked néhány japán mondatot, számold meg, hogy hány cs hang van benne:
"mellesleg az nagyon de nagyon gyanús hogy 3 SZOMSZÉDOS ország és MINDHÁROMBAN sok a cs hang. véletlen lenne?"
Valószínűleg köze van ahhoz, hogy mind a japánban, mind a koreaiban rengeteg kínai jövevényszó található. Ettől még nem lesznek rokon nyelvek, és ezt olyan emberek támasztják alá, akik valóban értenek hozzá, neadjisten még beszélik is az adott nyelveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!