Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a közös a japán, a koreai...

Mi a közös a japán, a koreai és a kínai nyelvben?

Figyelt kérdés

2015. márc. 1. 11:13
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
de hangzásra akkor is tök ugyanolyanok
2015. márc. 1. 14:25
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem annyira. A japán elég kemény, sok sz-szel, a kínaiban sok dzs, c, és a hajlított magánhangzó, a hangsúly pedig idióta helyeken is tud lenni. A koreaiban is van dzs, cs, de sok ü hang is mellette.
2015. márc. 1. 15:26
 13/33 A kérdező kommentje:
hat a cs mind a 3ban rengeteg
2015. márc. 1. 16:19
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Csacskaság csupán a cs hang gyakoriságából nyelvrokonságot feltételezni. Csak csettintened kell, és csalogány módjára elcsacsogok neked egy csomó cs betűs szót. Csodálkozni nincs ok, csalatkoznod kell, ha kapcsolatot keresel e három nyelv között.

Na csöcs!

(Ki ne találd nekem, hogy a magyar nyelv is rokona a kínainak :D)

2015. márc. 1. 17:12
 15/33 anonim ***** válasza:
Furcsa, én nem vagyok valami fogékony az idegen nyelvekre, de azért ezt a 3 nyelvet simán megtudnám különböztetni egymástól. A koreai egyébként szerintem egészen szép hangzású, a Kínaival ellentétben.
2015. márc. 1. 17:23
 16/33 anonim ***** válasza:

Csak azért "hallod" ugyan olyannak, mert soha életedben nem próbáltad meghallgatni őket külön-kölön, csak a klisékre alapozva feltetted ezt a kérdést. A buta emberek (v. olyanok akik nem foglalkoznak a nyelvekkel) elintézik a dolgokat azzal, h. "ugyanolyan a kínai, mint a japán, mind2 ázsiai, nem?". Pedig nem!

Mellesleg a füled edzetlen és nem vagy jártas a témában, tehát nem is tudhatod, h. a japán, a kínai v. a koreai milyennek "kell" lennie.

Én a hármat bármikor meg tudom különböztetni és meg tudom mondani, hogy japán/kínai/koreai a beszéd nyelve (az más kérdés, h.a kínait és a koreait nem értem:D).

Szóval ha nem ismered a sajátosságokat, ismertető jeleket, nem fogod tudni, h. melyikről van szó.

+ a "cs"-vel kapcsolatban:

Az angolban és a magyarban is van cs, mégsem nyelvrokonok

2015. márc. 2. 08:36
 17/33 A kérdező kommentje:

#14: azért az ázsiai nyelvekben sokkal de sokkal több a cs mint a magyarban! ázsiai mondat nem hangzik el legalább 1 cs betű nélkül!

#16: tudom hogy van de nem sok, ellentétben ezekkel az ázsiai nyelvekkel amikben rengeteg van!

2015. márc. 2. 14:22
 18/33 A kérdező kommentje:
mellesleg az nagyon de nagyon gyanús hogy 3 SZOMSZÉDOS ország és MINDHÁROMBAN sok a cs hang. véletlen lenne?
2015. márc. 2. 14:24
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
A sok 'cs' hang csak a kínaira jellemző szerintem, a japánra nem igen.
2015. márc. 2. 14:24
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

"ázsiai mondat nem hangzik el legalább 1 cs betű nélkül!"

Elnézést, nem tudtam, hogy ekkora szakértővel van dolgom. Tegnap óta megtanultad az összes többi ázsiai nyelvet is a kínai, japán, koreai mellé?

Írtam neked néhány japán mondatot, számold meg, hogy hány cs hang van benne:

[link]

"mellesleg az nagyon de nagyon gyanús hogy 3 SZOMSZÉDOS ország és MINDHÁROMBAN sok a cs hang. véletlen lenne?"

Valószínűleg köze van ahhoz, hogy mind a japánban, mind a koreaiban rengeteg kínai jövevényszó található. Ettől még nem lesznek rokon nyelvek, és ezt olyan emberek támasztják alá, akik valóban értenek hozzá, neadjisten még beszélik is az adott nyelveket.

2015. márc. 2. 14:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!