Melyik nyelvnek a legnehezebb a kiejtése?
Mind Európában és mind az egész világban...
Én pl. azt hallottam, hogy a dán nyelvben a leírt és a kiejtett alak között nem sok hasonlóság van. Még kevesebb mint a franciában.
Akkor most a dán nyelvnek van a legnehezebb kiejtése?
Azért ez nem teljesen igaz. A dán valóban a legnehezebb a norvég-svéd-dán trióból, de a francia kiejtés-leírás nálam a csúcs.
Azonban a lengyel kiejtés talán a legnehezebb Európában, a mássalhangzó torlódások miatt, szerintem.
A franciának nem nehéz a kiejtése, aki alig tud alapfokon franciául, az már tudja, hogy mit hogyan kell ejteni.
Az angol kiejtése sokkal nehezebb a franciánál.
A többit nem tudom.
A kaukázusi nyelvek arról hírhedtek, hogy rengeteg a mássalhangzó, és kevés a magánhangzó. Sok az úgynevezett torokhang is.
A grúzban pl 8 mássalhangzó is kerülhet egymás mellé.
Pl: (te) tépsz minket : gvbrdgvni
93 (összetetten fejezik ki a nszámokat a grúzban) otkhmotsdatsamet'i
Valamint létezett (már kihalt) egy olyan nyelv, amit ubihnak neveztek. Abba volt 84 mássalhangzó, és max 2-3 magánhangzó.
Utolsó! Köszi a választ! És amúgy a grúzban ezt a sok mássalhangzót kiejtésben mindet kimondják? Vagy néhány msh. magánhangzóvá alakul? Vagy esetleg kihagynak néhány msh.-t?
Vagyis ezt a sok msh-t hogy ejtik ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!