Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A lengyel tényleg a legnehezeb...

A lengyel tényleg a legnehezebb szláv nyelv?

Figyelt kérdés
2013. máj. 15. 00:24
 1/3 webnyelv ***** válasza:
100%

Nem tudom, miért lenne az. Sok az egyetlen hangot jelölő betűkapcsolat és a mellékjel, de aki kicsit tanulja a nyelvet, megérti a logikáját.

A ragozás pedig nem hiszem, hogy bonyolultabb lenne, mint bármely másik szláv nyelvben.

Az oroszhoz képest könnyebbség, hogy a cirill betűket nem kell megtanulni.

2013. máj. 15. 23:01
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én csak keveset foglalkoztam a lengyellel, de szerintem ami problémás, az a helyes kiejtés. Pl.: ą és ę , ś, ź, ć, amelyek nincsenek meg a magyarban, ezen felül még a különféle módosulások: a "dzień"-t ösztönösen úgy mondanám, hogy "dzjeny", de a helyes kiejtés ilyen: [link]

mondjuk ezt szerintem nem lehet nehezebb megszokni, mint az orosz ogo->ava váltást. De ha ezt meg is szokod, még mindig meg kell tanulnod a helyes kiejtést...

Emellett a lengyelben én két olyan esetről tudok, amely hasonlít a magyar "j vagy ly" problémájához: a rz-ż és ó-u (bár ez szerintem az anyanyelvi beszélőknek nehezebb megtanulniuk, mint a nyelvtanulóknak).

A nyelvtan nem lehet vészesebb, mint a többi szláv nyelvé. Jó, persze a bolgárénál bonyolultabb, de mondjuk az ukránénál nem tűnik nehezebbnek.

Mindenesetre kezeld fenntartásokkal, amit írtam, tényleg csak keveset foglalkoztam eddig a lengyellel.

2013. máj. 18. 14:40
 3/3 anonim ***** válasza:
én elég sokat foglalkozok aszláv nyelvekkel én is egy kicsit bolgár vagyok és nem a lengyel a legnehezebb a cirill betűsök a legnehezebbek mint pl az orosz ukrán de a lengyel se könnyű
2014. nov. 7. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!