Mennyire számít nehéz nyelvnek a török? Melyik indoeurópai nyelvhez hasonlítható a nehézsége? Nehezebb/könnyebb, mint pl. a német?
Figyelt kérdés
2013. márc. 19. 19:12
1/2 anonim válasza:
ezt csak hallomásból tudom,de sokak szerint könnyű egy magyarnak megtanulni, mert nagyon hasonlít a magyar nyelvhez
2/2 anonim válasza:
Ugyan nem beszélhetünk könnyű és nehéz nyelvekről, hiszen ez egyébként is szubjektív, valamint pedig mihez képest, DE: én pár hónapja kezdtem a törököt és egyszerűen imádom! Annyira logikus nyelv! Nagyon hasonlít a magyarhoz az agglutinálásban (hogy a szótő után ragaszt, ellentétben az indoeurópaiakkal), ráadásul teljesen minimális a kivételek száma, úgyhogy szorgalommal és érdeklődéssel gyorsan el lehet sajátítani, a nyelvtant mindenképp. A szavak megtanulása pedig már csak szorgalom kérdése.
Az Abc nem nehéz, egy-két eltérés van a magyarhoz képest.
Tehát, ha mindenképp így kell felelnem: számomra egyszerűbb volt a német után (bár ez tényleg nem megállapítható így szerintem).
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!