Miért tartja a közvélemény a franciát az egyik legnehezebb nyelvnek?
A kiejtés valóban nem túl egyszerű, de a nyelvtan szerintem egyáltalán nem nehéz.
Az olasszal összevetve szerintem könnyebb a nyelvtana, a németről nem is beszélve.
"Miért tartja a közvélemény a franciát az egyik legnehezebb nyelvnek?"
Azért, mert annyit tudnak róla, hogy azt, hogy Bordeaux, bordónak kell ejteni, a Renault-t meg rönónak, és ebből következik, hogy iszonyatosan szabálytalan a helyesírása és kiejtése, meg nyilván a nyelvtana is bonyolult, mert... mert csak. Holott a francia írás nem rosszabb az angolnál, sőt.
"A kiejtés valóban nem túl egyszerű, de a nyelvtan szerintem egyáltalán nem nehéz."
A jó kiejtése egy idegen nyelvnek sem egyszerű. Még a spanyolé sem, és az olaszé sem triviális. Az angolé pedig rendkívül nehéz, talán a franciánál is nehezebb. Mégis az angol "A Könnyű Nyelv" a közvélemény szerint, egyszerűen azért, mert azt sokan beszélik. Az angol kiejtésről persze sokan azt hiszik, hogy könnyebb a franciánál, de csak azért, mert rosszul tanulták meg.
"Az olasszal összevetve szerintem könnyebb a nyelvtana, a németről nem is beszélve."
Ez így van, de a legtöbb ember a nyelvtant nem ismeri, csak azt, hogy Bordeaux meg Renault.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!