Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért tartja a közvélemény a...

Miért tartja a közvélemény a franciát az egyik legnehezebb nyelvnek?

Figyelt kérdés

A kiejtés valóban nem túl egyszerű, de a nyelvtan szerintem egyáltalán nem nehéz.

Az olasszal összevetve szerintem könnyebb a nyelvtana, a németről nem is beszélve.

2012. máj. 14. 17:44
 1/4 anonim ***** válasza:
73%
ezt én még nem hallottam, én a magyart nehezebbnek tartom a legtöbb nyelvnél, pl. mi hamar rá érzünk pl az angol kiejtésre és elég tisztán is mondjuk, de amikor hallok egy "idegent" megszólalni magyarul hááát el kell gondolkozzak mit is akar. szerintem a legnehezebb nyelvek a távol keletiek japán és kínai
2012. máj. 14. 19:27
 2/4 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem a nyelvtana borzasztó, a kiejtése egyszerű, legalábbis nekem. Én nagyon szeretem a logikus nyelveket, a francia nem ilyen, a német viszont igen.
2012. máj. 14. 19:35
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

"Miért tartja a közvélemény a franciát az egyik legnehezebb nyelvnek?"

Azért, mert annyit tudnak róla, hogy azt, hogy Bordeaux, bordónak kell ejteni, a Renault-t meg rönónak, és ebből következik, hogy iszonyatosan szabálytalan a helyesírása és kiejtése, meg nyilván a nyelvtana is bonyolult, mert... mert csak. Holott a francia írás nem rosszabb az angolnál, sőt.

"A kiejtés valóban nem túl egyszerű, de a nyelvtan szerintem egyáltalán nem nehéz."

A jó kiejtése egy idegen nyelvnek sem egyszerű. Még a spanyolé sem, és az olaszé sem triviális. Az angolé pedig rendkívül nehéz, talán a franciánál is nehezebb. Mégis az angol "A Könnyű Nyelv" a közvélemény szerint, egyszerűen azért, mert azt sokan beszélik. Az angol kiejtésről persze sokan azt hiszik, hogy könnyebb a franciánál, de csak azért, mert rosszul tanulták meg.

"Az olasszal összevetve szerintem könnyebb a nyelvtana, a németről nem is beszélve."

Ez így van, de a legtöbb ember a nyelvtant nem ismeri, csak azt, hogy Bordeaux meg Renault.

2012. máj. 14. 20:10
 4/4 anonim ***** válasza:
73%
En franciat tanulok es szerintem iszonyat nehez. Sehogy sem all a nyelvemre..
2012. máj. 20. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!