Melyik angol felsőfokú nyelvvizsgát ajánlanátok? Hogyan készültetek rá és mikor lett meg? Melyik rész szerintetek a legnehezebb?
Szia!
Én ECL-en voltam felsőfokún, szerintem nem nehéz. Főleg ha angolul olvasol könyveket, meg nézz minél több sorozatot eredeti nyelven!!! Az nagyon sokat segít és kellemes időtöltés is.:) Van egy ECL C1 nyelvvizsgára felkészítő könyv, azzal típusfeladatokat tudsz gyakorolni. Meg tanulj meg a szóbeli témákhoz menő kifejezéseket, és menni fog! Hajrá! :)
Én is 18 vagyok, én Euron voltam májusban. Erről a 2 oldalról csinálgattam feladatokat (ez elvileg C1 szint, de mivel ez Cambridge, jóval nehezebb, mint az itthoniak...szval ne lepődj meg, ha nem fog menni esetleg:D
ezenkívül én is filmeket néztem meg videókat olvastam angolul. Alapvető, hogy a nyelvtannal tisztában legyél. Levélbe meg ilyeneket, hogy subjunctive meg inversion jó ha használsz. Nyelvtani pontot felviszi.
Az ECL-t nem tudom, hogy milyen, de akármelyikre mész, előtte vedd meg a könyvet, mert nem jó, ha ott érnek meglepetések.
Ha Eurora mész, akkor ott ilyen témákkal, hogy capital punishment, abortion, media censorship, condition of women in developing countries, smoking ban, traffic problems, healthy life, turism, economic crisis, nuclear energy fogsz találkozni, szóval ezeket nézd át.
20:58-as vagyok.
én meg anglisztikára megyek, ahol a diplomám maga felér a felsőfokúval, de mégis letettem inkább most. Szerintem tedd le te is, ki tudja mi lesz 3-4 év múlva. Meg orvosin lehet nem is fogsz tanulni angolt és akkor el is felejted. Addig tedd le, amíg lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!