Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » H, vok, naon, XD. Mi ez a mai...

H, vok, naon, XD. Mi ez a mai fiataloknál?

Figyelt kérdés
Nem tudnak rendesen ,értelmesen,magyarul írni? 14-15 évesen semmi helyesírási tudás,nyelvhelyesség,mondatszerkezet....sorolhatnám. Ők a jövő nemzedéke? Rájuk alpozzunk ? Naon j,XXD 33 éves vok!
2009. okt. 22. 19:13
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
33%
Nahát te se vagy jobb...
2009. okt. 22. 19:28
 2/29 anonim ***** válasza:
74%

21/f vagyok szoktam használni xd-t lol omg

rövidítéseket

de a szavakat nem rövidítem le

2009. okt. 22. 19:29
 3/29 anonim válasza:
85%
Sokan írnak így a neten, de többsége tud rendesen is írni...ezzel most nem védeni akarom őket,de én is van,mikor neten keresztül így írok,mert kényelmesebb.:D Amúgy a helyesírásom jó attól függetlenül.:)
2009. okt. 22. 19:31
 4/29 anonim ***** válasza:
44%

Detto.

Lehet hogy nem vagyunk nyelvtani zsenik, de nálad azért jobbak vagyunk

20/F

2009. okt. 22. 19:32
 5/29 anonim ***** válasza:
76%
én csak az XD-t szoktam használni, röhögést fejez ki, most ezt nem lehet leírni szavakkal szerintem....amúgy jó, a többi néha tényleg idegesítő egy kicsit, de ne felejtsd el, az internet nem szépirodalmi verseny, itt az a lényeg, hogy a másik minél rövidebben, tömörebben, gyorsabban megértse mit akarsz tőle. Ez olyan, hogy telefonba sem beszélünk 3 soros barokk körmondatokba, már csak a számla miatt sem.
2009. okt. 22. 19:35
 6/29 anonim ***** válasza:
39%

Új korok, új szokások! Ezt sajna el kell fogadni, a praktikum "törvényt bont"...

Szerencs, hogy a 100 évvel ezelőtt élt emberkenek már nem lesz gondjuk vele, az idősebb korosztály meg járjon nyitott szemmel, füllel!

2009. okt. 22. 19:43
 7/29 anonim ***** válasza:
72%
A kérdező a poén és a kérdés kedvéért írta így, nem igaz, hogy ezt nem lehet érteni...
2009. okt. 22. 19:48
 8/29 anonim válasza:
73%

már nem csak a rövidítés a "divat" , hanem: (h-s írás xD a szavak végére, vagy ide-oda h-betűt biggyesztenek. ) szijjah. mizuh? johl wokh. meg ien, oan, azé, vmi, vkih, suláj, buláj, szerih, puszcsim, nm.. :) meg ezek a kis smilek is:

*__*

O_o

*:*

-_-

és, hogy ez mire jó? Nemtudom :D De ez a divat, és ha divat, akkor divat.. nem lehet mit tenni :) bár én se vagyok jobb XD

2009. okt. 22. 20:01
 9/29 anonim ***** válasza:
47%

(19:32-es vagyok)

Köszönöm a sok szép szavazatot :)

2009. okt. 22. 20:01
 10/29 A kérdező kommentje:
19.32-es! 19:48 írta a valóságot !Egy kis iróniát biggyesztettem a végére,ha érted mi az.... Egyébként a többieknek nagyon köszönöm válaszaikat,valamivel okosabb lettem. Engem speciel nagyon zavarnak ezek az "izék". Ami viszont rettentően idegesít,egyesek helyesírása,írásmódja. Sajnos ez van.... Üdv Mindenkinek !
2009. okt. 22. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!