Miért használjátok ezeket a szavakat: v (a) ok, tok, naon? Annyira nehéz egy gy-t leírni az olvashatóság kedvéért?
Szerintem is halal idetlen es ez egy nagyon jo kerdes! Miert???????
Jonnek majd olyan valaszok is, hogy a magyar nyelv folyamatosan valtozik ami igy is van de ez nem valtozas ez korcsosulas.
Én inkább sms-ben szoktam ilyeneket írni, főleg ha hosszan írok, mert esetleg 2 üzenet helyett csak egyet kell írnom. Persze csak olyanokkal merem megcsinálni, akikről tudom, hogy nem konzervatívak. Máskor (emailben, stb) nem igazán írok ilyesmit, csak ha nagyon sietek, mert nem áll rá a kezem.Viszont a "sztem" (szerintem) és a "valszeg" (valószínűleg) szót gyakran használom mindenütt, mert elég sok betűt/ leütést meg lehet velük spórolni.
De valszeg még én is naon konzervatív vok, mert csak kevés ilyen szóról tok. :)))) Mások még több rövidítést használnak.
Egyébként megszokás kérdése szerintem. Ismerek olyat, aki így nem érti meg az olvasott szöveget.
Az a válaszoló vagyok, aki inkább sms-ben ír ilyeneket. Ha nem túl hozzú az üzenet, akkor még oda sem ezen a virágnyelven írogatok.
Volt már olyan tanárom, aki felháborodva mesélte, hogy egy diákja ebben az sms stílusban írt neki elmailt. Bár fiatal ember, az volt a véleménye, hogy ezt a stílust a haveroknak kellene fenntartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!