Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért használjátok ezeket a...

Miért használjátok ezeket a szavakat: v (a) ok, tok, naon? Annyira nehéz egy gy-t leírni az olvashatóság kedvéért?

Figyelt kérdés
2008. máj. 22. 16:21
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem is halal idetlen es ez egy nagyon jo kerdes! Miert???????

Jonnek majd olyan valaszok is, hogy a magyar nyelv folyamatosan valtozik ami igy is van de ez nem valtozas ez korcsosulas.

2008. máj. 22. 16:24
 2/18 A kérdező kommentje:
Szerintem nem is korcsosulás, hiszen beszélt nyelvben nem jön elő, és szerintem nem mernének egy dogát, hivatalos levelet se így beadni :)
2008. máj. 22. 16:31
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Legalább annyira rohadtul idegesítő mint pl babácska, meg ruhácska stb... tényleg nehéz megállni szó nélkül. Hiába na, bizti ez a trendi csak mi le vagyunk maradva....
2008. máj. 22. 16:31
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább sms-ben szoktam ilyeneket írni, főleg ha hosszan írok, mert esetleg 2 üzenet helyett csak egyet kell írnom. Persze csak olyanokkal merem megcsinálni, akikről tudom, hogy nem konzervatívak. Máskor (emailben, stb) nem igazán írok ilyesmit, csak ha nagyon sietek, mert nem áll rá a kezem.Viszont a "sztem" (szerintem) és a "valszeg" (valószínűleg) szót gyakran használom mindenütt, mert elég sok betűt/ leütést meg lehet velük spórolni.

De valszeg még én is naon konzervatív vok, mert csak kevés ilyen szóról tok. :)))) Mások még több rövidítést használnak.

Egyébként megszokás kérdése szerintem. Ismerek olyat, aki így nem érti meg az olvasott szöveget.

2008. máj. 22. 16:34
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Az a válaszoló vagyok, aki inkább sms-ben ír ilyeneket. Ha nem túl hozzú az üzenet, akkor még oda sem ezen a virágnyelven írogatok.

Volt már olyan tanárom, aki felháborodva mesélte, hogy egy diákja ebben az sms stílusban írt neki elmailt. Bár fiatal ember, az volt a véleménye, hogy ezt a stílust a haveroknak kellene fenntartani.

2008. máj. 22. 16:38
 6/18 A kérdező kommentje:
Jó, az sms az oké is, mert ott 160 karakter a max, de itt csak a lustaság szab határt. Ráadásul az sms-t egész máshogy írod, mint ezt a szöveget, hiszen csak 10 billentyűd van meg esetleg T9-ed. Sokkal könnyebb gépelni, mint sms-t írni.
2008. máj. 22. 16:41
 7/18 anonim ***** válasza:
80%
En sok eve kulfoldon elek es nem voltam otthon 8 eve sajnos... en mikor eloszor olvastam igy irott szoveget, nem ertettem...az angol szavak keveredese is felhaboritott, mert sokan hasznalnak szavakat amiket valoszinu ertenek is de ha le kell forditani egy mondatot amiben ugyanez a szo szerepel esetleg az mar kevesbe megy...
2008. máj. 22. 17:03
 8/18 A kérdező kommentje:
Érdemleges választ valaki?
2008. máj. 22. 17:08
 9/18 anonim ***** válasza:
91%
Én nem használom ezeket a szavakat. Egyszerűen mióta minden nem normális dologra rávágják hogy trendi azóta minden tini próbál trendi lenni. Még rosszabb példák írásban: édy, cuky, puszy, stb. Egyszerűen hülye tinihóbort amit msn-en lesnek el egymástól. Szerintem.
2008. máj. 22. 17:25
 10/18 A kérdező kommentje:
Ja, ja, ja. Egy kitalálja és terjed, mint a ragály. De aki használja is, az is válaszoljon, tényleg érdekel.
2008. máj. 22. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!