Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Tudt0k valami jó módszert,...

Tudt0k valami jó módszert, hogy megszeressem a németet?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, angolból viszonylag jó vagyok, mert most voltam középfokún, viszont a németet utálom (pedig családom egy része egyébként német...). Általánosban tanították szakkör szinten, de dögunalom volt, mivel szinte semmit se tanultunk... Utolsó évben ki akartam szállni, de az iskola vezetősége nem engedte meg, szóval a 8.ban ellógtam szinte az egészet.Ráadásul emiatt nem tanulhattam azt a nyelvet amit akartam volna, mert gimiben arra nem gyűlt össze elég ember hülye német miatt. Valaki könyörgöm mondjon valami érvet a német mellett!!! :'(

2013. jún. 10. 16:40
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a váalszokat! utolsó: Siófokon lakom, bár idén még nem tudok melót szerezni mert 15 éves vagyok csak, de nyaraltatással foglalkozunk, szóval lehet lesz valami közöm németekhez :D amúgy a Die Toten Hosentől imádom a 10 kleine Jägermeitert :D
2013. jún. 14. 17:58
 12/12 anonim ***** válasza:
52%

Látod, beszélgess a német nyaralóvendégekkel, az a legjobb. Nyaralás alatt mindenki kedves és nyitott.

Amúgy azon múlik egy nyelvhez való érzelmi viszonyunk, hogy kötődik-e hozzá valami jó élmény. Számomra az orosz annó az elnyomó szovjetek és a proletárdiktatúra nyelve volt. Az osztálytermen kívül nem is létezett. Nem szerettem.

Angliába első év után kimentem, kalandjaim voltak, élményeim voltak, szerettem ott lenni. Emberekkel tudtam beszélni angolul! Óriási élmény!

Spanyolországban sok jó élményem volt, jó emberekkel találkoztam, internet is volt már, filmeket is lehetett már nézni, olvasni is, levelezni is.

Sok sikert!

2013. jún. 27. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!