Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik nyelv könnyebb?

Melyik nyelv könnyebb?

Figyelt kérdés
Már tudok szlovákul és magyarul folyékonyan/anyanyelvi szinten beszélni valamint angolul haladó fokon,de szeretnék még egy nyelvet tanulni ami vagy spanyol vagy francia lenne.Melyik a könnyebb?Melyik hasonlít jobban az angolra/magyarra/szlovákra? Esetleg tudnátok valami más nyelvet ami jobb választás lenne ? A válaszokat előre is köszönöm :)

2013. máj. 17. 18:54
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
Tanultál esetleg hantiul vagy finnül, észtül netán enyecül vagy nyenyecül, hogy megállapíthasd, hogy az angol közelebb áll a spanyolhoz, mint a magyar ezek bármelyikéhez is, vagy csak a levegőbe beszélsz? Komolyan kérdem.
2013. máj. 18. 16:41
 42/59 anonim ***** válasza:
Én azt állítottam, hogy a spanyol közelebb áll az angolhoz nyelvtanában, mint a magyar az angolhoz vagy a magyar a spanyolhoz. A fenti nyelveknek pedig egyikét sem tanultam.
2013. máj. 18. 17:07
 43/59 anonim ***** válasza:
A belinkelt szöveg pontosan az angolban lévő latin szavak miatt hasonlít annyira spanyolul. A spanyolban egyedül a guerra szó germán eredetű (< gót *werra). Igazából nem [w] ~ [g] megfelelésről van szó, hanem [w] ~ [gw]-ről, a spanyolban ugyanis a [w] nem kezdhet szótagot, kell hozzá egy mássalhangzós "támogatás" (vö. hueso ['γweso]. Később viszont a [w] elem eltűnt, a [g] megmaradt (hacsak nem arról van szó, hogy az olasz guerra [gwerra] alakot vették át írásban, és a spanyol kiejtés szerint rögzült a használata).
2013. máj. 18. 18:31
 44/59 anonim ***** válasza:
54%
IGENIS segített az angol a spanyol megértésében, különben nem tudtam volna minden segítség nélkül, egyedül elkezdeni tanulni a nyelvet. Hadd tudjam már ÉN megítélni, hogy NEKEM mi segített, és mi nem.
2013. máj. 18. 18:38
 45/59 anonim ***** válasza:

Mexicano, nem értem ezt a mondatod: A belinkelt szöveg pontosan az angolban lévő latin szavak miatt hasonlít annyira spanyolul.

Állítottam én olyat, hogy nem azért hasonlít? Szerintem sehol, én pont azt mondtam, hogy a közös latin eredetű szavak miatt könnyű az angol után a spanyol. És meg is fordíthatjuk a dolgot: ha valaki spanyolul tanult először, annak könnyebb utána megtanulni az angolt, mert már ismer sok latin eredetű szót, amik az angolba is átszivárogtak. A guerraról pedig köszönöm a felvilágosítást.

2013. máj. 18. 20:58
 46/59 anonim ***** válasza:

"Minden nyelvszakos bölcsész ilyen beképzelt idióta, vagy te valami különleges vagy köztük?? "

Nem vagyok nyelvszakos bölcsész, de ne zavarjon. Nem tudom, hogy ezt honnan szedted, mivel sehol nem írtam ilyesmit. Egy másik válaszadó állított itt orbitális baromságokat arra hivatkozva, hogy ő anglisztikás.

2013. máj. 18. 21:29
 47/59 anonim ***** válasza:
Mondd már meg, mi az orbitális baromság abban, amit írtam? Mert észérveket nem tudsz felhozni, csupán mocskolni a másikat. Az gondolom nem orbitális baromság.
2013. máj. 18. 21:32
 48/59 anonim ***** válasza:

"Kikérem magamnak: angliszika szakos vagyok, imádom az angolt, de egyáltalán nem érzem azt, hogy az angol hasonlít a spanyolra. Inkább azt, hogy mindkettő a latinra hasonlít."

Erre a hozzászólásra céloztam. Gondolom nem tanultál még latint, ha ahhoz hasonlítod az angolt? Nekem még annakidején kötelező volt. Megnyugtatlak, nem hasonlít.

2013. máj. 18. 21:46
 49/59 anonim ***** válasza:
2 éven át tanultam latint, mivel nekem is kötelező volt, és rengeteg szó az angolban latin eredetű. Még a tanárnőnk is megmondta, hogy könnyebben meg fogjuk jegyezni az angolt, ha latint is tanulunk, mert sok helyen megtalálhatóak a latin gyökerek. A nyelvtan más kérdés, azt nem említettem, mivel nemigen emlékszem már a latin nyelvtanra. Most ebben mi az orbitális baromság?
2013. máj. 18. 21:54
 50/59 anonim ***** válasza:

Tessék itt egy diagram is, hogy hány százalékát teszik ki az angol szókincsnek a latin és újlatin szavak. [link]

Ahelyett, hogy másokat sértegetsz, inkább nézz utána a dolgoknak.

2013. máj. 18. 21:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!