Melyik nyelv könnyebb?
A magyarra egyik sem, a szlovákra is csak minimálisan.
De az angollal sok közös vonást találhatsz mindkettőbe. Franciával főleg a szókincs, spanyollal meg a nyelvtan.
Hja, a spanyol a maga 17 igeidejével aztán k*rva könnyű (bár ebből csak 14-et kell beszélni, a többit meg max. olvasni).
Szerintem a francia és a spanyol nagyjából egy szinten van, 3 év alatt mindkettőt felsőszinten el lehet sajátítani.
Nem csak a 17 igeidő (azt még csak meg lehetne szokni), hanem pl. négyféle igével fejezik ki azt, hogy 'van' (és nem mindegy, mikor melyiket használjuk), meg aztán ott van a személyes névmások ragozása, nyelvtani nemek egyeztetése, vagy mikor kell hím- vagy nőnemben és mikor semlegesnemben használni a vonatkozó névmást, a kötőmódról nem is beszélve.
Sokszor nem is az a legnehezebb, amit az ember annak gondolna: pl. a nyelvtani nemeket néha még én is eltévesztem, középfokú nyelvvizsgával és 20 éves gyakorlattal a hátam mögött.
Na jó, 92%-os, ebben természetesen igazad van, de ezeket azért nem említettem mert a 4 létigén kívül mindez jelen van a franciában is, tehát a kérdés szempontjából irreleváns.
Őszintén szólva én a francia után tanultam a spanyolt, és valamivel könnyebbnek tartom a francia kiejtését. Turházós r-t tudok ejteni (csak hogy mindenki értse miről van szó:), a spanyol h-t a mai napig nem tudom úgy ejteni, ahogy kellene. Valamint szerintem a franciát némileg érteni is könnyebb, nem hadarnak ANNYIRA. Ellenpont az, hogy míg a franciában sok hasonló szó van, apró ejtésbeli és írásbeli eltérésekkel, a spanyolban ezek az eltérések nekem tisztábbak, élesebbek.
Én spanyolt tanulok német és angol után - nem találom nehéznek.
Az angol segítségével megértettem kezdettől nagyjából olvasva a spanyol szövegeket, akkor is, mikor még nem is tanultam semmit a nyelvről.
Mondjuk én magamtól tanulom, és kifejezetten a nyelvtannal nem foglalkozom.
Olvasok (regényeket - nem könnyítettet), filmeket/sorozatokat nézek, dalokat hallgatok, e-mailezek, fórumozok, beszélem... szóval igyekszem úgy tanulni, ahogy a kisgyerekek.
Fogalmam sincs, hány igeideje van, őszintén szólva, nem is érdekel. Gyönyörű nyelv, imádom, és élvezem a tanulását.
Szerintem nem nehéz! Az angol segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!