Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Tényleg ilyen zárkózottak...

Tényleg ilyen zárkózottak vagyunk mi, magyarok, vagy csak én vagyok az?

Figyelt kérdés

Nemrég csatlakoztam egy oldalhoz, aminek az a célja, hogy minél több más nemzetiségű embert ismerj meg, hogy angolul beszélgessetek. Feltettem néhány képet, és alig telt el fél nap, máris milliónyi komment érkezett, h tudtam én h a magyar lányok szépek, és így tovább, személyesebbek is. Nekem ez nagyon fura, mert akármilyen képet feltehet vki magáról, nem is biztos h az megfelel a valóságnak. Szóval nem mondom, hogy annyira bánom, csak érdekes volt olvasgatni, hogy mennyire közvetlenek a többiek ott :) pl. én nem hiszem h bárkinek is írtam volna, hogy helyes :)

csak én vagyok ezzel így, vagy a legtöbb magyar sem ennyire közvetlen?

2009. szept. 29. 00:45
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
36%
Nem volt elég a magyarellenes szövegekből? - nekem meg ez a kérdésem.
2009. szept. 29. 06:22
 2/22 anonim ***** válasza:
69%
Érdekes,mert én mindig azt hallottam,hogy a magyarok túlságosan közvetlenek.Akkor hogy is van ez ?
2009. szept. 29. 06:27
 3/22 anonim ***** válasza:
83%

Ez miért magyarellenes szöveg???

De szerintem ez egyéntől függ.

2009. szept. 29. 07:11
 4/22 anonim ***** válasza:
88%

Bizony, ez így van. Én is meglepődök, pozitív irányba persze, hogy amint nyugatabbra megyek, az emberek mennyire közvetlenek. De ez amolyan köztudott dolog sajnos .... Eszméletlen nekem speciel az életkedvem is elmegy, amikor haza jövök hoszabb kint tartózkodás után (Dánia, Spanyolorzág). De én már bele törődtem, hogy a magyar ilyen .....

Csak egy egyszerű összehasonlítás:

a madridi metron olyan locsogás van tök ismeretlenek között, h hihetetlen, na itt meg nézzétek meg, mindenki tudja, még meg is verne, ha rá néznél ... tiszta téboly

2009. szept. 29. 07:35
 5/22 anonim ***** válasza:
52%

"Eszméletlen nekem speciel az életkedvem is elmegy, amikor haza jövök hoszabb kint tartózkodás után"

Kérlek, legközelebb ne gyere haza. Itt a sok szemét magyar csak lehúz. Menj vissza Spanyolországba, az aaannyira jó hely. Dánia meg különösen.

2009. szept. 29. 08:09
 6/22 anonim ***** válasza:
64%

"Érdekes,mert én mindig azt hallottam,hogy a magyarok túlságosan közvetlenek.Akkor hogy is van ez ?"

Van sapka / nincs sapka.

A szemét magyarok lusták, nem ambíciózusak.

A szemét magyarok törtetnek, stréberek, túl ambíciózusak.

A szemét magyarok önzők.

A szemét magyarok még mindig nem tanulták meg a nyugati individualizmust.

A szemét magyarok lusták.

A szemét magyarok munkamániásak, nem tudnak lazítani.

A szemét magyarok visszafogottak, nem olyan jó játékosak és vidámak, mint a déliek.

A szemét magyarok túl hangosak és idétlenek, nem olyan jó komolyak, mint az északiak.

Én kivándorlok! Én kivándorlok! Én kivándorlok! (persze nem vándorlok ki, mert más országban nem viselnék ilyen jól, ha az ottani népet ócsárolnám)

2009. szept. 29. 08:14
 7/22 anonim ***** válasza:
63%

08:14

na azért tudod koránt sem oylan vicc amit írsz ... sajnos

2009. szept. 29. 08:53
 8/22 anonim ***** válasza:
53%

"na azért tudod koránt sem oylan vicc amit írsz ... sajnos"

Amit írtam, nem vicces. Te vagy vicces, meg akik hozzád hasonlóan gondolkodnak. Tényleg jó lenne, ha eltűnnétek az országból.

2009. szept. 29. 09:07
 9/22 anonim ***** válasza:
68%

Így van, EZ a magyar. Az egyik fele megkéselné a másikat mert máshogy merészelt gondolkodni, a másik fele kint tudná az országból az egyik felét. Én is nehéz szívvel jöttem vissza IDE Németországból, hatalmas a különbség a szociális kultúrában. Itt, voltaképpen nincs is, ahogy jól leírta egy válaszoló, itt már egy nézéstől is beszólnak az embernek. Undorító, ellenséges, nagyképű, változásra képtelen nép.

És igen, elhúzok innen amint lehetőségem adódik rá, addik tűröm az itteni "elitet". :)

2009. szept. 29. 09:20
 10/22 anonim ***** válasza:
95%

Á... Átlagban véve a magyar (legalábbis a fiatalabbak java, de az idősebbek közül is elég sokan, szerencsére) kimondottan közvetlen és barátságos, ez az egyik valóban dicséretes pozitívuma.

Zárkózott például a finn. De az nagyon. Magyar ember nem is igen tud mit kezdeni velük elsőre. Idővel persze meg lehet szokni, lévén ők is csak emberek, csak máshol vannak a fogantyúik, másképp működnek. De a mi fogalmaink szerint tényleg nagyon zárkózottak.

Képzelj el egy szélességi skálát, aminek az egyik végét a spanyolok alkotják, a másikat meg a finnek. A magyarok kb. félúton vannak a kettő között.

2009. szept. 29. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!