Ha egy magyar anyanyelvű rendesen németesen beszél németül, akkor hogy hogy mégis rájönnek az osztrákok/németek, hogy nem anyanyelvi?
Nem értem. Ismerősöm kint él Németo.ban, és tökéletes kiejtése van, itthon németnek is hiszik, de pl Ausztriában, és Németo.ban egyből rájönnek, hogy nem anyanyelvi.
Velem is ugyanez volt. Németesen beszéltem (Ausztriában voltunk épp Bécsben) és egyből (bár kedvesen) megkérdezte az eladó, hogy honnan jövök, mert tuti nem vagyok törzsgyökeres osztrák.
Pedig NÉMETESEN beszéltem, és németesen hangsúlyoztam. Ahogy az ismerősöm is.
Hogyan tudnak rájönni? Vagy miből?
Valamiféle eltérés biztosan van, amit te magyar füllel nem érzékelsz:)
Az osztrákok meg nem beszélnek "németesen", sok mindent máshogy ejtenek, de pl. az is történhetett veled, hogy olyan szót használtál, ami nem az osztrákok, hanem a németek körében elterjedt, Ausztriában pedig mást használnak rá...
Akkor az osztrákok hogyan beszélnek ha nem németesen?
----------------
Már ösidök óta labancosan beszélnek!
Gondolom, a hangsúlyozás miatt buktatok le. Abból még akkor is rájönnek, ha a szórend helyes. Én is észreveszem. ha valaki magyarul beszél, de máshogy vesz levegöt.:::)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!