Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért van mindenki úgy oda az...

Miért van mindenki úgy oda az angolért, miért mindenki ilyen angolmániás? (mintha nem is lenne más nyelv a Földön)

Figyelt kérdés
2009. szept. 11. 10:51
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
80%

Fuhh, hát engem is nagyon idegesít az angolmánia. Mindig is utáltam, a suliban nem tanítottak semmit se :( álláskeresésnél tényleg mindenhol kérik, sőt, már az angol mellé kérnek vmi 2. nyelvet is.

Nem szeretem a kiejtést, meg hogy a csapból is az ilyen- olyan angol tanuljunk könnyen gyorsan tanfolyamok szólnak. Mindenhol azt hallod, angolul tudni már alap.

hozzám pl. sokkal közelebb állnak a latin nyelvek.

De megfogadtam, megtanulok angolul, ha a fene fenét eszik is :) utána pedig olaszul:) persze ez évek kérdése még:)

2009. szept. 12. 21:44
 22/38 anonim ***** válasza:
45%
Engem nem a jelenség maga zavar, hanem az, hogy az emberek természetesnek veszik. A legtöbb ember menőbbnek tartja a többi nyelvnél. Ezzel szerintem csak saját tudatlanságukat ismerik el, hiszen ez lett beléjük nevelve, ezt látják a tévében, a reklámokban... amikor az Osztrák-Magyar Monarchia része voltunk, akkor átvettük a német szavakat, mint a "cúg" meg "hótzíer". Amikor itt voltak az oroszok, átvettünk orosz szavakat, akkor ez volt tök természetes. Ma meg átvesszük az angol szavakat. Csak kcsit időtlenebbül kéne ezt az egészet nézni, meg elgondolkodni, hogy az angol, igaz, hogy szép, de nem az istenek nyelve, lehet, h 10 év múlva a kínai jövevényszavak jönnek, akkor meg a tömeg azt fogja menőnek tartani, és ugye akkor arra fogják azt gondolni, h mindig is menő volt...
2009. szept. 12. 21:56
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tartom menőnek vagy ilyesmi, csak nekem jobban fekszik az egész nyelv... Sőt, azért lettem angolos, mert a németet utáltam, hülye volt a tanár, 7 év alatt semmit nem tanultunk. Angolt pedig 3 éve tanulok, és sokkal de sokkal többet tudok belőle mint 7 év németből... Ja a másik meg hogy nagyon sokminden angol nyelvü (programok, játékok, meg ezt megértik más országban is) ezért is érdemes angolt tanulni, nem a menőség miatt.
2009. szept. 13. 01:09
 24/38 anonim ***** válasza:
100%
A mai fejlett informatika világában nélkülözhetetlen az angol. Én sajnos képtelen vagyok bármely idegen nyelvet megtanulni (igen van ilyen is) és nagyon sajnálom, hogy az internet használatakor állandóan rettegek, hogy: mit írt, mit kéne csináljak, most akkor mit rontok el? Szóval kell az angol. Annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz. Kell az angol,mert bárhol megértenek, még kínában is. Ti tanuljatok nyelveket, azt amelyik a legjobban tetszik, én meg vigyázok, hogy mikor-mire nyomok yes-t.
2009. szept. 13. 10:29
 25/38 anonim ***** válasza:
65%

A nyelv az nem egy eszköz, hanem megismerkedés az adott nép kultúrájával, nyelvével. Ha valakinek az avéleménye, hogy eszköz, akkor mikor még pár hónapos a gyereke 2 nyelvet is megtanulhat felsőfokon. Hamarosan szép lassan ez lesz a nyelvtanárok veszte. A XIX sz.-ban a latint nem azért tanították mindenhol.

Különben én nem sajnálom, 2 ok miatt:

Megérdemlik, mert 1301-ig csak földmvesek tartották életben az angolt.

Nyelvészetileg 5x jobban képes az angol változni. A brit angol az "irodalmi" angol, de az Amerikaia nagyhatalom.

Ez a nyelvtöbbfelé fog változni mert nincs egy olyan hely, ahol megírják azt az angolt, amely az angolhasználóknak norma lenne.

ÉN konzervatív vagyok, és ezért le fogtok pontozni, először tanulja meg a magyar a magyart,ami "lehetségig mívelni kötelesség",aztán legyen a "tanuld más mívelt(??) népek nyelvét is" Nézd, most a német rajzfilmeket, ha megszólítják a szüleiket nem az mondják hogy Mutti, Mutter, vagy Vati, Vater, hanem hogy Mum,és Dad. Tele van mindegyik nyelv anglicizmussal.

2009. szept. 13. 15:55
 26/38 anonim ***** válasza:
83%

Attól még, hogy Mom-ot and Dad-et mondanak, nem követendő példa.

Azt kéne elfelejteni, hogy az angol terjedése érekében fel kell adni a saját nyelvünket.

"Megérdemlik, mert 1301-ig csak a földművesek tartották életben az angolt"

Ezt ugye nem gondolod komolyan? Akkor ennyi erővel mi nem érdmeljük meg, akiket először majdnem kipusztítottak a tatárok, aztán a törökök, aztán meg elvették az országunk tetemes részét, tönkretéve ezzel a gazdaságunkat és az önbizalmunkat? Hogy a kedves osztrákokról, akik akkor döftek hátba amikor tudtak, ne is beszéljünk. Ennyi erővel a miénk is lehetne világnyelv, mert "kiérdemeltük". Vagy a lengyeleké, vagy a görögöké, akik azon kevés országok tagjai, akik még nálunk is szarabbul jártak a történelem során.

2009. szept. 13. 20:34
 27/38 anonim ***** válasza:
87%
A skandináv népekről kellene példát venni. Perfektül beszélnek angolul, de eszükbe nem jutna a saját nyelvüket teletömni anglicizmusokkal. Egyébként is akik ezt teszik a magyar nyelvvel, általában nem tudnak angolul és a két szavas nyelvtudásukkal próbálnak villogni, mikor heppy-nek vagy kúlnak neveznek valamit.
2009. szept. 13. 20:46
 28/38 anonim ***** válasza:
66%

Én csak a jövőről beszélek.

A véleményem nem a te contrád, csak most fölhoztam valamit.Különben igazatok van.

2009. szept. 14. 19:57
 29/38 anonim válasza:
100%

Nem tudom,ki az aki németes közületek,de próbálj megtanulni egy nyelvet,amiben csak a névelőkből 3 fajta van,és ezt a 3 fajta névelőt alany,tárgy és részes esetben külön ragoznod kell...és ez még csak a névelő volt,a többi nyelvtani nehézségről nem is beszéltem...A nyelvtanulás már általános iskolában elkezdődik,és úgy gondolom,hogy a legtöbb ilyen iskolában 2 nyelv közül lehet általában választani:vagy angolt vagy németet...Pedig szerintem nyugodtan lehetne bővíteni a lehetőségeket,mondjuk én még nem igazán hallottam olyat,hogy valaki általános iskolában olaszul vagy spanyolul tanuljon...Persze biztosan vannak olyan speciális iskolák,ahol erre megvan a lehetőség,de én még konkrétan nem találkoztam ilyennel.A legtöbb ember pedig,ha más nyelvet szeretne tanulni,bekell fizetnie egy tanfolyamra,amit sokan nem engedhetnek meg maguknak...

Visszatérve az eredeti kérdésre:szerintem azért tanulnak és beszélnek ilyen sokan inkább angolt,mint bármely más nyelvet,mert talán mindenkinek ezt a legkönnyebb megtanulni...hiszen valljuk be,az angol valóban egyszerű és könnyen tanulható.

2009. szept. 18. 07:37
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
Az angol azért terjedt el így, mert az egyik legkönnyebben megtanulható nyelv (sok külföldi szerint a magyar az egyik legnehezebb). Tanulhatsz te pl. svédet, de ha mondjuk elmész nyaralni Görögországba, nem fogják megérteni. Én szeretnék több nyelvet is tanulni, szeretek utazni, ha van miből, és van lehetőségem, de az angol az, amivel a legegyszerűbb utcai árussal is el tudok kommunikálni bárhol, ha vásárolni akarok egy szuvenírt, vagy ha beülök ebédelni külföldön, akkor az angolt minden pincér megérti.
2009. szept. 18. 10:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!