Miért van mindenki úgy oda az angolért, miért mindenki ilyen angolmániás? (mintha nem is lenne más nyelv a Földön)
Fuhh, hát engem is nagyon idegesít az angolmánia. Mindig is utáltam, a suliban nem tanítottak semmit se :( álláskeresésnél tényleg mindenhol kérik, sőt, már az angol mellé kérnek vmi 2. nyelvet is.
Nem szeretem a kiejtést, meg hogy a csapból is az ilyen- olyan angol tanuljunk könnyen gyorsan tanfolyamok szólnak. Mindenhol azt hallod, angolul tudni már alap.
hozzám pl. sokkal közelebb állnak a latin nyelvek.
De megfogadtam, megtanulok angolul, ha a fene fenét eszik is :) utána pedig olaszul:) persze ez évek kérdése még:)
A nyelv az nem egy eszköz, hanem megismerkedés az adott nép kultúrájával, nyelvével. Ha valakinek az avéleménye, hogy eszköz, akkor mikor még pár hónapos a gyereke 2 nyelvet is megtanulhat felsőfokon. Hamarosan szép lassan ez lesz a nyelvtanárok veszte. A XIX sz.-ban a latint nem azért tanították mindenhol.
Különben én nem sajnálom, 2 ok miatt:
Megérdemlik, mert 1301-ig csak földmvesek tartották életben az angolt.
Nyelvészetileg 5x jobban képes az angol változni. A brit angol az "irodalmi" angol, de az Amerikaia nagyhatalom.
Ez a nyelvtöbbfelé fog változni mert nincs egy olyan hely, ahol megírják azt az angolt, amely az angolhasználóknak norma lenne.
ÉN konzervatív vagyok, és ezért le fogtok pontozni, először tanulja meg a magyar a magyart,ami "lehetségig mívelni kötelesség",aztán legyen a "tanuld más mívelt(??) népek nyelvét is" Nézd, most a német rajzfilmeket, ha megszólítják a szüleiket nem az mondják hogy Mutti, Mutter, vagy Vati, Vater, hanem hogy Mum,és Dad. Tele van mindegyik nyelv anglicizmussal.
Attól még, hogy Mom-ot and Dad-et mondanak, nem követendő példa.
Azt kéne elfelejteni, hogy az angol terjedése érekében fel kell adni a saját nyelvünket.
"Megérdemlik, mert 1301-ig csak a földművesek tartották életben az angolt"
Ezt ugye nem gondolod komolyan? Akkor ennyi erővel mi nem érdmeljük meg, akiket először majdnem kipusztítottak a tatárok, aztán a törökök, aztán meg elvették az országunk tetemes részét, tönkretéve ezzel a gazdaságunkat és az önbizalmunkat? Hogy a kedves osztrákokról, akik akkor döftek hátba amikor tudtak, ne is beszéljünk. Ennyi erővel a miénk is lehetne világnyelv, mert "kiérdemeltük". Vagy a lengyeleké, vagy a görögöké, akik azon kevés országok tagjai, akik még nálunk is szarabbul jártak a történelem során.
Én csak a jövőről beszélek.
A véleményem nem a te contrád, csak most fölhoztam valamit.Különben igazatok van.
Nem tudom,ki az aki németes közületek,de próbálj megtanulni egy nyelvet,amiben csak a névelőkből 3 fajta van,és ezt a 3 fajta névelőt alany,tárgy és részes esetben külön ragoznod kell...és ez még csak a névelő volt,a többi nyelvtani nehézségről nem is beszéltem...A nyelvtanulás már általános iskolában elkezdődik,és úgy gondolom,hogy a legtöbb ilyen iskolában 2 nyelv közül lehet általában választani:vagy angolt vagy németet...Pedig szerintem nyugodtan lehetne bővíteni a lehetőségeket,mondjuk én még nem igazán hallottam olyat,hogy valaki általános iskolában olaszul vagy spanyolul tanuljon...Persze biztosan vannak olyan speciális iskolák,ahol erre megvan a lehetőség,de én még konkrétan nem találkoztam ilyennel.A legtöbb ember pedig,ha más nyelvet szeretne tanulni,bekell fizetnie egy tanfolyamra,amit sokan nem engedhetnek meg maguknak...
Visszatérve az eredeti kérdésre:szerintem azért tanulnak és beszélnek ilyen sokan inkább angolt,mint bármely más nyelvet,mert talán mindenkinek ezt a legkönnyebb megtanulni...hiszen valljuk be,az angol valóban egyszerű és könnyen tanulható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!