Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért van mindenki úgy oda az...

Miért van mindenki úgy oda az angolért, miért mindenki ilyen angolmániás? (mintha nem is lenne más nyelv a Földön)

Figyelt kérdés
2009. szept. 11. 10:51
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

Anyanyelvként legtöbben a kínait beszélik, de az angol az, ami (régen a hódításoknak és gyarmatosításoknak köszönhetően) a leginkább elterjedt, és a legtöbb helyen megértik az anyanyelv mellett. Ezt bárhol tudod használni. Az informatikának, és így az internetnek is ez a legfőbb nyelve (a weboldalak legegyszerűbb programnyelve, a HTML angol alapú).

Másrészt ez az egyik legkönnyebben tanulható nyelv.

Ez nem mánia, csak praktikusság.

2009. szept. 11. 11:59
 12/38 anonim ***** válasza:
76%

11:55

Arra nem gondoltál hogy esetleg amit te magyar szónak hiszel az török, német vagy egyéb eredetű? Vagy használsz egy szót ami idegen eredetű de már annyira beleolvadt a nyelvbe hogy észre sem veszed, míg a másikat kijavítod az angol miatt? Az eléggé visszás dolog lenne...

2009. szept. 11. 12:05
 13/38 anonim ***** válasza:
100%
12:05 - Nyugi, a hardvert (hardware) valószínűleg ő se "kemény árunak" mondja, és a walkmant se sétálómagnóként fejezi ki. A GDP (gross domestic product kifejezésből született betűszó) bruttó hazai termék lenne, de senki nem így használja, a web tulajdonképpen hálót jelent, szintén angol szó, az e-mail az elektronikus levelezést jelenti, de szintén angol szó, és valószínűleg sokan meglepődnének, ha POWER felirat helyett bekapcsológomb lenne írva. A CD compact disc rövidítése szintén angolból van. Kell még több, ami angolból ma már természetes magyarnak hangzik mégse magyar eredetű? :-)
2009. szept. 11. 12:22
 14/38 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és a magnókon, hifiken, meg távirányítókon a STOP PLAY és a többi felirat ugyancsak angol. Magyarban ÁLLJ LEJÁTSZÁS stb. lenne.
2009. szept. 11. 12:23
 15/38 A kérdező kommentje:
igen, de engem ez valahogy idegesít, hogy mindenki csak az angolról áradozik, amikor sokkal szebb nyelvek vannak rajta kívül (jó, tudom, hogy ez a leghasznosabb, de akkor is szerintem ez igazságtalanság) nem értem, miért ne lehetne inkább egy olyan a vilányelv, amit semelyik államban nem beszélnek hivatalosan, mert így az angoloknak, amerikaiaknak, kanadaiaknak, stb. sokkal könnyebb
2009. szept. 11. 13:13
 16/38 anonim ***** válasza:
88%
Mi az, hogy miért ne lehetne ez vagy az a világnyelv? Az angol nem úgy lett világnyelv, hogy valaki eldöntötte, hogy na most akkor ez legyen, hanem így alakult ki. Igazságtalan? Miért? Tényleg a legtöbb ember számára egy könnyen megtanulható nyelv, a történelem során úgy alakult, hogy sok, egymástól távoli országban is beszélik anyanyelvként (pl. Anglia, USA/Kanada - ott mondjuk a franciát is -, Ausztrália, Újzéland), könnyen el tudott terjedni, és mivel angolszász területekről származik az informatika, ezért az angol lett a fő nyelve. Illetve nagyon sok újítás is ilyen nyelvterületről származik, amikre pl. magyarul nincs is szó, ezért átvették az angolt.
2009. szept. 11. 13:53
 17/38 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, ott van az eszperantó, ami nem hivatalos nyelve egy országnak se, egy kevert nyelv, hallottál már róla? Az is hivatalos nyelv, lehet tanulni. Viszont az angol könnyebben tanulható.
2009. szept. 11. 13:58
 18/38 anonim ***** válasza:
100%
A világon mindig is volt egy lingua franca (az a nyelv, amit a többség megértett). Régen ez a latin volt, sok területen később a francia, ma az angol. Miért az angol? Mert sokan beszélték eleve, az anyanyelvi beszélők országainak nagy gazdasági, politikai és katonai befolyása van. Emellett könnyebb a többi nyelvnél. Persze kevés ember tanulja meg tökéletesen, de az a lényeg, hogy a népek közötti kommunikáció működjön. Egy lingua franca nélkül minden nehezebb lenne. Miért tanulja sok ember az angolt? Mert az angol nélkül minden nehezebb. Ez egy eszköz. Emellett még beszélhet más nyelveket...bár aki már tud angolul, nehezen tanul más nyelvet, mert tudat alatt is benne van, hogy minek, úgyis megértik az angolt. Én csak a saját szemszögemről tudok nyilatkozni. Angol szakra jártam. Miért? Mert egyszerűen imádom ezt a nyelvet. Nekem jobban tetszik minden más nyelvnél.
2009. szept. 12. 04:36
 19/38 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyetértek az utolsó válaszolóval, az angol csak egy eszköz. Sokan(és valószínűleg a kérdező is) azért ódzkodnak tőle, mert az angolt beszéli a nagy amerikánus "ősellenség" is, vagyis az az ország amit ma divat utálni.
2009. szept. 12. 09:06
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként meg senki nem akadályoz meg, hogy tanulj más nyelveket is. :-) Engem például érdekel az angolon kívül a francia, az olasz, a japán és a kínai (most így hirtelen, amihez kedvet és erőt is érzek), az előbbi 2-t már elkezdtem, de most az olaszra fogok kicsit ráerősíteni, mert oda pár éve járkálok ki, rövid időre, és picit onnan már ragadt is, meg ha már oda járok, lassan megismernek, szóval használni is tudjam.

Az angol viszont egy hasznos nyelv, bárhol a világon el tudsz vele kommunikálni az adott ország hivatalos nyelvén kívül. A többi nyelv lutri. Egy időben ugye a latin volt ilyen eszköz-nyelv, meg nálunk az orosz még.

2009. szept. 12. 09:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!