Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért van mindenki úgy oda az...

Miért van mindenki úgy oda az angolért, miért mindenki ilyen angolmániás? (mintha nem is lenne más nyelv a Földön)

Figyelt kérdés
2009. szept. 11. 10:51
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
100%
Na, ki az a mindenki? Te is?
2009. szept. 11. 10:55
 2/38 anonim ***** válasza:
81%
mert a földön legtöbben angolul tudnak beszélni
2009. szept. 11. 10:57
 3/38 anonim ***** válasza:
91%
mert azt beszélik a legtöbben a világon, így azzal tudod magad bárhol megértetni...
2009. szept. 11. 11:02
 4/38 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbben helyett legtöbb ország lakosait kell érteni. Legtöbben tán a kínait, vagy hasonlót beszélik... De attól függetlenül azzal csak 1 országban tudod magadat megértetni.

Angollal a legnagyobb az esélyed, hogy BÁRMELYIK országban a szembejövő ember megérti, mit szeretnél.

2009. szept. 11. 11:19
 5/38 anonim ***** válasza:
100%
Mert az angol a világnyelv, és azt a legkönnyebb megtanulni állítólag
2009. szept. 11. 11:28
 6/38 anonim ***** válasza:
94%

Én nem szeretem az angolt. Nem tetszik a hangzása és nem is érzek motivációt a megtanulására. Lehet, hogy ettől kevesebb vagyok, de inkább tanulok olyan nyelvet, ami tetszik, ami számomra kedvesebb.

Egyébként azért "angolmániás" a világ, mert elég sokan beszélik.

2009. szept. 11. 11:28
 7/38 anonim ***** válasza:
97%
Hónapok alatt megtanulható egyszerű nyelv, amit a világ számos pontján használnak. Ha a francia lenne a világnyelv akkor az lenne a legnépszerűbb.
2009. szept. 11. 11:54
 8/38 anonim ***** válasza:
79%

Lehet, hogy nincs igazam, de a kérdező szerintem nem arra gondolt, hogy mindenki tanul, vagy tanulni szeretne angolt. Hanem arra, hogy sokan sokszor a beszédükbe is belekevernek angol szavakat, vagy kifejezéseket, esetleg e-mail-ben, vagy MSN-en is eljátszák ugyanezt.

Őszintén szólva engem kifejezetten zavar a dolog, és szóvá is teszem, ha velem csinálják, de én nagyon elfogult vagyok a magyar nyelv irányába, és elvárom, hogy a kommunikációs partnerem találja meg a magyar szót/kifejezést. Esetenként még segítek is neki javaslatokkal, mutatva, hogy azt gondolom, tudom, mit szeretne a tudomásomra hozni.

2009. szept. 11. 11:55
 9/38 anonim ***** válasza:
100%

Mert szinte bárhol megtudod értetni magad vele és az álláshirdetések döntő többségénél készpénznek veszik, hogy beszélsz angolul már nem is extra dolog, hanem normális.

Feltéve, hogy nem szalag mellé mégy, vagy iskolába takarítani. Sok helyen még a takarítónőnek is kell beszélni angolul legalább egy kicsit. És nem is hülyeség, mert nálunk alig beszélnek nyelvet, rengetegszer látom, hogy egy külföldi érdeklődik, akár még angolul is meg németül is aztán néznek rá halszemekkel, hogy mi a frászt akar. Na most képzeld el, hogy bemennek a cégedhez a partnerek, aztán az alkalmazottak annyit nem tudnak nekik elmondani, hogy erre és erre menjen tovább, vagy fel a lépcsőn, akármi. Hát elég égés, úgyhogy nem is tartom felháborítónak, hogy kérik a nyelvtudást. Inkább azt, hogy nálunk szerintem a béka segge alatt van a nyelvoktatás. Nem értem a külföldieknek miért megy jobban, nem hiszem, hogy nálunk tiszta idióták élnek, akik nem tudják megtanulni az idegen nyelveket.

2009. szept. 11. 11:56
 10/38 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert a legtöbb országban az anyanyelvükön kívül csak az angolt értik meg. Turistaként nagyon hasznos angolul tudnod, akkor bármelyik szállodában meg tudod értetni magad. Persze tanulhatsz svédül is, csak aztán ne csodálkozz, ha a skandináv népeken kívül senki más nem érti.

Bármilyen szakmában is dolgozol a legtöbb szakirodalom, legújabb cikkek mind mind angolul jelennek meg, amiből nagyon sokat nem is fordítanak le. Ha angolul tudsz, akkor ezeket is simán el tudod olvasni!

Tetszik vagy sem, ma az angolt megtanulni a leghasznosabb! Persze nem elég, másodikként tanulhatsz svédet vagy bolgárt, de angolul mindenképp tudnod kell!

2009. szept. 11. 11:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!