Párom, kedvesem, pasim, barátom? Párom?
Egy pontot nem adtam, de lassan mindenki nullán áll:)
Méghozzá azért nem, mert egyéni megítélés kérdése az egész.
Az első voltam.
Most nem édesmindegy, hogy más hogy szólítja a...? (Na, rögtön párját akartam írni, mert egyértelműen ez jött a kezem alá.)
Párja a kutyának van? Ilyenről se hallottam, hogy közkeletű lenne a "kutyapár" szót használni, ez úgy érzem, csak sértegetés akart lenni, és még csak nem is a szellemesebb fajtából. Ennyi erővel mondhatjuk, hogy ura a szolgáknak van, vagy bármi hasonlót, ennek még értelme is volna.
Én a "babaprojekt", a "gyerMek", az "ex-" és "szingli" szavakat nem szeretem, mégse hőbörgök miattuk.
Ha úgy esik, én használom a "párom" szót, esetenként a "barátom"-at is, mert tetszenek és pont. És nem érdekel, hogy ki milyen szót és miért használ, ha helyesen és odaillően használja. Arról meg igazán nem tehetek, hogy tizenévesek egy hét járás után is "párom"-oznak.
Sziasztok!
Én egy 24 éves srác vagyok, és megmondom őszintén, nekem sem tetszene az, ha a barátnőm "párom"-nak hívna...Nem tudom, hogy miért elterjedt. Hogy őszinte legyek az eddigi tapasztalataimból kiindulva a tizenévesek szinte nem is használják ezt a kifejezést, és a huszonéveseknél sem túl gyakori. Nekem egy ismerősöm sem használja, és emlékeim szerint nem találkoztam még olyan emberrel aki használta volna ezt a kifejezést. Pusztán csak hallottam róla. A "pasi" kifejezés eléggé elterjedt, tulajdonképpen engem nem zavar, ha a barátnőm úgy nyilatkoztik rólam. A "barátom" furcsa kifejezés, mert a lányok ezt kétféleképpen is alkalmazzák. Egyrészt arra a srácra akivel járnak, másrészt pedig a barátaikra. De tulajdonképpen az sem zavar, ha a barátnőm így hív mások előt. A "kedvesem" nem tetszik nekem...nem tetszene ha így hívnának...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!