(angol) Mit jelentenek ezek a szavak? Egyszerű de nem értem!
Tudom teljesen alap dolog, de én ezt már a suliban sem értettem, egyszer rákérdeztem a tanárnőnél, de nem értettem, ahogy magyarázta (ráadásul szokása volt angolul magyarázni, mert szerinte úgy hatékonyabban megtanuljuk...).
A szótárban is néztem, de nem részletezi a különbségeket!
Tehát, 1., mit jelentenek az alábbi szavak:
woman
women
men
man
és 2., akkor milyen formákban léteznek még? A men az már többes szám tehát nincs olyan, hogy mens csak men's? És a többinél?
3., Hogy ejtik ezeket a szavakat? Mi köztük a különbség kiejtésben?
Én mindig azt hittem, hogy a woman az nő, a women pedig a többes száma, de a szótárak egybe veszik, elvileg mindkettő simán nő. Ráadásul a man-men -t is össze-vissza írják angol nyelvű magazinokban is, így most már SEMMIT sem értek.
Igen, jól írtad le.
Rendhagyók. Nem "s"sel lesz többesszáma.
Woman - nő (vumen)
Women - nők (vimin)
Man - férfi (men)
Men - férfiak (men) ugyanúgy ejted mint egyes számban.
Az elsőnek nincs igaza, nem ugyanúgy ejtik a man és men szavakat.
Nézd meg egy szótárban vagy hallgasd meg valahol online, pl. a google translate-ben.
Köszönöm a válaszokat!
"Nem akarlak még véletlenül sem bántani, de ez a kérdés alaposan bemutatja a nyelvtanítás "magas" színvonalát." Jaj, ne is mondd... Az a szép, hogy angol nyelven nézek filmeket vagy olvasok cikkeket, és a 90%-át értem, ilyen alap dolgokat viszont nem tudok.
mer' nem tőlem tanulsz - nálam ez nem fordulhatna elő :)
(amúgy komolyan, néha fel sem fogom, hogy némely kollégák mit művelnek és hogy kerülhettek nyelvtanári állásba - a jelenlevők természetesen kivételek:)
Kedves tigi5! Hallottál már a kontraszelekcióról? Úgy.
És ennek milyen sok fajtája van, te jó ég!
(szavak ejtését írásban elmagyarázni - nem semmi)
man és men között annyi a különbség, hogy a men szónál jobban elhúzod az en szótagot (meeenn), a man meg simán men, az "e" betű kicsit torlódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!