Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Let up milyen kifejezést jelent?

Let up milyen kifejezést jelent?

Figyelt kérdés
Van a let down kifejezés is ami azt jelenti, hogy elhagy vagy letörve lelkileg (ha jól értelmeztem, de nem tudom). A let up viszont mit jelenthet? Google fordító alapján "enyhül". Van egy Akon szám is Don't let up címmel, "Don't wanna see you give up, whatever you do, don't let up"

#fordítás #let up
2012. júl. 31. 18:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Lehetséges szerintem:) Esélyes, hogy jó; mert ott fönt írtad, hogy van ilyen, hogy don't let up, és akkor hogy "ne hagyj fel vele", az úgy lehetséges:) De amúgy szerintem lehet, hogy angol tanárt kéne megkérdezni:) És talán fiatalabbat, mert ha az valami szleng, akkor lehet, hogy egy idősebb már nem tanulta:) Tudom, persze, van továbbképzés! :) De kitartok amellett, hogy szerintem a megkönnyebbül lehet neki egy jelentése, és az enyhül, ha a fordító is azt mondja, annak jónak kell lennie. Szerintem jó úgy, hogy "enyhül az idő vagy időjárás" ott a te példádban eső volt. Szerintem az esőzés is tud enyhülni, de don't let up lehet olyan is, hogy "ne könnyebbülj még meg" mert pl még nem vagy túl a nehezén:) A dolgozatosnál, hogy rosszabbra számított, aztán megkönnyebbült, szerintem ott azt akarja jelenteni:) De majd meghallgatom azt a számot, vagy rákeresek a dalszövegére, esetleg mindkettőre:) Amúgy Akon és MJ duettjét, a Hold my hand-et hallottad már? Olyan gyönyörű <3 Annak viszont fönn is van magyarul a szövege:)
2012. aug. 1. 21:14
 12/12 A kérdező kommentje:
Nem nagyon szoktam stílusú zenéket, de nem rossz.
2012. aug. 3. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!