Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért használjál annyian a...

Miért használjál annyian a 'nigga' kifejezést? Mit jelent, honnan terjedt el? Miért?

Figyelt kérdés

tumblr-ön egy csomó kép/szöveg van, amihez még hozzáteszik, hogy nigga:D

[link]

2012. júl. 7. 12:03
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
A nigger szlengesített változata, legfőképp az észak-amerikai négerek (bocsánat, afro-amerikaik) használják - sokan így utalnak magukra. Ha fehér ember mondja ezt rájuk, akkor persze megy a sírás, hogy ez rasszizmus.
2012. júl. 7. 12:10
 2/8 A kérdező kommentje:
jó, persze ezt tudom, de miért terjedt el ennyire. és fehér bőrű ugyanúgy mondja fehér bőrűnek:D
2012. júl. 7. 13:47
 3/8 anonim ***** válasza:
83%
A "nigga" a spanyol "negro" szóból ered ami azt jelenti "fekete". Ha a négerek mondják ezt egymásnak, akkor az kb. úgy hat mint fehéreknél az h "ember!" Mivel a feketéket régen elnyomták, részlegesen elkülönültek a fehérektől és kialakult náluk egyfajta szubkultúra, mivel megmaradt köztük az összetartás sokszor beleépítik pl. rap zenébe h "nigga" ekkor tulajdonképpen egymáshoz szólnak.
2012. júl. 7. 17:28
 4/8 A kérdező kommentje:
ja értem:)
2012. júl. 7. 19:30
 5/8 Lil Dogg válasza:
90%

Na figyelj, elmagyarázom neked, mert látom sokan nem jártasak ebben. A "nigga" szót CSAK feketék használhatják. Ha fehér ember ezt mondja a szemükbe, 4 féleképpen járhat:

1. Lelövik, meggyilkolják

2. Megverik

3. "Cracka'"-nek nevezik

4. A fekete férfi nem veszi sértésnek és ezt válaszolja: "Wassup ma' nigga" vagy "Wassup bruh"

Ez egy fehér ember részéről nagyon rasszista. Egy fekete részéről nem, ugyanis ő is az. Sok fehér mindig megkérdezi a feketéktől: "Ha te is használhatod az "N" szót, akkot én miért nem használhatom?"

A fekete férfi válasza: "Ha te megb***hatod a barátnődet, én miért nem b***hatom meg?"

Ezt a szót fekete férfiak használják egymásra, vagy azt, hogy "bruh", ami a "tesó"-t jelenti. Ezt a szót a fehérek úgy mondják, hogy BRO. A homie vagy homeboy kifejezést is használják, de ez mexicoi utcai bandáktól ered. A rapzenében gyakran hallhatjuk a "nigga" szót, de pl. Eminem nem használja. Az "n" szót mexicoiak használhatjá egyedül a feketéken kívül, mert a feketék "ese"-nek nevezik őket. Vannak esetek, amikor fehérek is használhatják, például ha van egy fekete haverod, aki megengedi neked, DE CSAKIS VELE használhatod. Remélem segítettem.

2014. aug. 2. 15:02
 6/8 anonim válasza:
24%

N.ever I.gnorant G.etting G.oals A.ccomplished

Tupac Shakur

2015. márc. 23. 18:52
 7/8 anonim válasza:
YES NIGAAAAAAAAA
2016. jún. 26. 19:49
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak, hogy érezzük a különbséget:

Ez olyan lehet mint amikor azt mondja valaki, hogy -"azt a piszkos magyar fajtádat" - ezt egy magyartól elnézi egy magyar de teljesen más értelmet kap ha pl. egy nyugat európai mondja. Ezért nem szeretik a feketék sem ha nem fekete mondja rájuk. Teljesen érthető.

2016. dec. 23. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!