Miért használjál annyian a 'nigga' kifejezést? Mit jelent, honnan terjedt el? Miért?
Na figyelj, elmagyarázom neked, mert látom sokan nem jártasak ebben. A "nigga" szót CSAK feketék használhatják. Ha fehér ember ezt mondja a szemükbe, 4 féleképpen járhat:
1. Lelövik, meggyilkolják
2. Megverik
3. "Cracka'"-nek nevezik
4. A fekete férfi nem veszi sértésnek és ezt válaszolja: "Wassup ma' nigga" vagy "Wassup bruh"
Ez egy fehér ember részéről nagyon rasszista. Egy fekete részéről nem, ugyanis ő is az. Sok fehér mindig megkérdezi a feketéktől: "Ha te is használhatod az "N" szót, akkot én miért nem használhatom?"
A fekete férfi válasza: "Ha te megb***hatod a barátnődet, én miért nem b***hatom meg?"
Ezt a szót fekete férfiak használják egymásra, vagy azt, hogy "bruh", ami a "tesó"-t jelenti. Ezt a szót a fehérek úgy mondják, hogy BRO. A homie vagy homeboy kifejezést is használják, de ez mexicoi utcai bandáktól ered. A rapzenében gyakran hallhatjuk a "nigga" szót, de pl. Eminem nem használja. Az "n" szót mexicoiak használhatjá egyedül a feketéken kívül, mert a feketék "ese"-nek nevezik őket. Vannak esetek, amikor fehérek is használhatják, például ha van egy fekete haverod, aki megengedi neked, DE CSAKIS VELE használhatod. Remélem segítettem.
N.ever I.gnorant G.etting G.oals A.ccomplished
Tupac Shakur
Csak, hogy érezzük a különbséget:
Ez olyan lehet mint amikor azt mondja valaki, hogy -"azt a piszkos magyar fajtádat" - ezt egy magyartól elnézi egy magyar de teljesen más értelmet kap ha pl. egy nyugat európai mondja. Ezért nem szeretik a feketék sem ha nem fekete mondja rájuk. Teljesen érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!