Mi a véleményetek a francia nyelvről?
Én ,kezdtem tanulni franciául,szeretem is a nyelveket nagyon.És számomra a francia a béke,biztonság és a szabadság nyelve.Olyan mintha ez a nyelv lenne a védőangyalom,kifejezetten nyugtató hatással van rám.:))
és ti mit gondoltok róla?
Imádom! Nyáron kezdem, de már rég szinte csak francia előadókat hallgatok. Nekem ilyen kép ugrik be róla:
Kis bulizene lelkesítésképp, francia lady a 80-as évektől imádják kinn: http://www.youtube.com/watch?v=xLDS5f1AFbw
J'aime:)
Na akkor ezt figyel, kettes!
A eleje és 00.7 körüli a lényeg, a többi már nem fontos:)
Les cuisine sont toujours propre.
:D
Nekem angolból van nyelvvizsgám, szinte anyanyelvi kiejtéssel beszélem. Elkezdtem franciául tanulni, persze nagyon alapfokon, de nekem eléggé az a benyomásom, hogy nem nehéz. A fonetika, a hangok kiejtése egyértelműen könnyebben ejthető, mint az angolban (most nem arról a nemlétező angolról beszélek, amit itthon makognak): van benne egy raccsos r; nazális ö,e,a,o; meg nyílt o (az az angolban is van) ezen kívül nem egy nagy ördöngösség; ja meg van egy kicsit nyíltabb "ö", de az nem gond.
A szavakról meg nekem az a benyomásom, hogy nagyon sok közös van az angollal, gondolom elég nagy hatással lehetett rájuk annak idején... A hangzása meg frankó, szerintem egyáltalán nem bu.zis. Személy szerint azért kedveltem meg, mert a németet túl nehéznek és kemény hangzásúnak találtam, meg aztán a legújabb x-menben nagyon frankó volt a hangzása (csak angol nyelven van benne francia, német és spanyol beszéd egy-egy jelenetnél; például a banknál, ahová a náci aranyat viszik). Szerintem frankó nyelv. De ez csak a szubjektív véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!