Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a véleményetek a francia...

Mi a véleményetek a francia nyelvről, és tanulásáról?

Figyelt kérdés
2010. szept. 7. 19:40
 1/2 anonim ***** válasza:
64%
Majd' minenki odavan érte :D A hangzása nagyon fura nekem, a tanulása állítólag elég nehéz, viszont nem annyira, mint a német. A német viszont nekem tetszik igazán, csak hát tényleg nehéz ;) Ha a tanulás alatt azt értetted, hogy mennyire hasznos: hát, hasznos, de a német hasznosabb jóval, az angol pedig alap, természetesen...
2010. szept. 7. 19:48
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A francia nagyon fontos nyelv, erős gazdasági, tudományos és kulturális háttérrel, ezért az angol után érdemes megtanulni.

Hangzása igen egyedi, sokaknak tetszik, sokan idegesítőnek érzik. Ez elsősorban a beszélőtől függ szerintem, mert franciául is, mint szinte minden nyelven, lehet szépen és csúnyán is beszélni.

A francia nem nehéz nyelv, csak elkezdeni nehezebb egy fokkal, mint az angolt vagy a németet, mert nem triviális (bár nem is bonyolult) kiejtési szabályokat és új hangokat kell rögtön az elején megtanulni. Ha ezen az akadályon túl van a tanuló, akkor semmiféle nehézség nem lesz a továbbiakban (a hallás utáni szövegértés viszont rendkívül sok gyakorlást igényel).

Franciául sok külföldi meg tud tanulni úgy, hogy szinte anyanyelvi szinten beszél. Ez azért van, mert a francia évszázadokig az előkelő társalgás és a diplomácia nemzetközi nyelve volt. Ezért tele van szófordulatokkal, panelekkel, amiket be kell magolni, és máris megy a választékos, elegáns beszéd. Nincs sok minden a "ráérzésre" hagyva. Emellett rengeteg frappáns kifejezés közül válogathat, aki franciául beszél vagy ír. Ezért a francia nyelvnek több olyan kiemelt írója, költője van, akik más (pl. angol) anyanyelvűek voltak eredetileg.

2010. szept. 8. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!