A francia milyen nyelv? Agglutináló, izoláló, flektáló vagy inkorporáló? Esetleg keveréke valamelyeknek?
Azt hiszem, flektáló! De nem tenném le rá a nagyesküt :)
Üdv: egy bizonytalan másodéves magyar szakos :D
Én nem tudom, mit jelentenek ezek a kifejezések. :D
De nehéz nyelv, az biztos. :D Mármint, én nem tudom, mert nem tanultam, de ezt mondják. :) (Tudom, hogy a kérdés nem ez volt, de ha már felmerült el, elmagyarázná valaki, mit jelentenek a fenti kifejezések? :D Köszi.)
"Agglutináló biztos nem, amúgy első kettő, ti még nem tanultatok franciát, ha ennyire buták vagytok, a francia az egyik legszebb nyelv a világon."
Hülyeség győzködni egymást, mindkettőtöknek igaza van. Hiszen "bármit hiszel, igazad van". Mindenki azt tartja szépnek, ami tetszik neki, úgyhogy ha én azt mondom, hogy az orosz szép, akkor igazam van, mert NEKEM az.
A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/8 tegnap 19:46
Ezek a fogalmak a nyelvtipológiához taroznak (alaktani és mondattani tulajdonságok szerinti csoportosítás).
Agglutináló: toldalékoló-ragozó, a szótőhöz toldalékokat kapcsol, pl. a magyar
Izoláló: elszigetelő, jelentésviszonyokat önálló morfémákkal fejezi ki, pl. javarészt az angol
Flektáló: hajlító-ragozó, jelentésviszonyokat a szavak alakváltoztatásával, illetve a szótő megváltoztatásával fejezi ki, pl. indoeurópai nyelvek
Inkorporáló: bekebelező, szóképzésen és a ragozáson túl egyéb mondatrészeket (határozószókat, módosítószókat) is tömöríthetnek egyetlen szóban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!