Mit gondoltok a dán és francia nyelvről?
Figyelt kérdés
nehezek? (a franciáról egyszer azt hallottam, hogy igen)2012. jan. 5. 21:48
1/7 anonim válasza:
A dán szerintem nem nehezebb mint a német,a francia igen az eléggé.Meg egyébként is olyan az egész nyelv hangzása mint a kolozsvári melegbárban éjszaka spontán módon kitört tömegverekedés közben fogait lenyelt román pincér fuldoklása,nekem nem jön be.
2/7 anonim válasza:
A francia nyelv ha nehéz, ha nem, meg lehet tanulni otthon is CD-ről is és igen jól működik, ha kijutsz Párizsba. Ezzel szemben dánul, a lehetetlen kiejtés miatt csak akkor fogsz tudni makogni valamit, ha előbb odaköltözöl közéjük.
3/7 anonim válasza:
A francia nem tetszik, egyszerűen idegesít. És nehéz is állítólag.
A dán tetszik. Erről azt mondják, hogy a legnehezebb skandináv nyelv - ha az izlandit és a feröerit nem számoljuk bele - a kiejtése miatt. De a németnél biztos, hogy könnyebb.
4/7 anonim válasza:
3. vagyok. Egyébként szerintme a francia kiejtése sokkal nehezebb, mint a dáné. Bár én nem tanulok dánt, de sok dán filmet nézek, zenét hallgatok. És a kiejtése azért annyira nem nehéz.
5/7 anonim válasza:
A francia NEM nehéz nyelv. A német, olasz nehezebb.
6/7 anonim válasza:
Mindkettő a kiejtése miatt problémás, de egyik sem kifejezetten nehéz. A francia talán nehezebb.
Személyes vélemény, hogy mindkét nyelv iszonyúan ronda... :)
7/7 anonim válasza:
én nagyon szeretem a franciát, sok filmet nézek, zenét hallgatok, így nekem nem nehéz.
a dánról sajnos nem tudok nyilatkozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!