Van különbség a német Pils és Bier szó között? Mindkettő sört jelent, de van valami különbség? Melyiket használják leginkább?
Figyelt kérdés
2012. jún. 21. 15:49
1/7 anonim válasza:
Azt nem tudom mi a különbség, de a bier-t használják inkább.
2/7 anonim válasza:
A Pils/ner sör eredetileg egy cseh malátasör. Meleg, erjesztett. A többi összes bier, amit mindenhol ismernek ezen a néven.
3/7 A kérdező kommentje:
Én németet tanulok, és Biernek tanultuk mi is, a másikat sosem használtuk vagy tanultuk. De kint voltam Németországba és ott minden kocsma vagy étterem ajtajába a táblára Pils volt írva. Sehol nem láttam Biert.
2012. jún. 21. 16:03
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2012. jún. 21. 16:04
5/7 anonim válasza:
A második jól mondja, a pils az csak egy fajta bier. Pedig sok van, pl. a Weizen, az Alt, a Märzen, a Kölsch, a Lager, az Export, a Schwarz, usw... szóval a jó helyeken, ha csak egy sört (bier) kérsz, akkor visszakérdeznek, hogy milyet :)
6/7 anonim válasza:
A Pils egy bizonyos fajta sör, ha úgy tetszik, a márkája. Mint, ahogy a Coca Cola is csak az az egy fajta.
Bier: általánosságban sört jelent.
7/7 anonim válasza:
16:18!
Ne keverd a fajtát a márkával!
A sör fajtája pilzeni, a márkája pl. Pilsner Urquell.
Ahogy a Dreher Classis márka egy lager tipusú sört jelöl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!