A macedón és a bolgár nyelv között mi a különbség?
Én beszélek valamennyire bolgárul, de ugyan olyan szinten értem a macedónt is. Vagyis a 2 nyelv az nem is 2, hanem csak 1?
Mi az eltérés a 2 nyelv között?
Tényleg semmi problémát nem jelent egy bolgárnak, hogy megértse a macedónt vagy fordítva?
Az, hogy az egyik nyelv beszélői megértik a másikat is, nem jelenti azt, hogy a két nyelv azonos.
A cseh és a szlovák, illetve a horvát és a szerb is szinte csak minimálisan tér el egymástól, mégis vérig lenne sértve minden szerb és horvát ha azt mondanád, hogy azonos a nyelvük. Ahhoz már kevésbé értek, de tudtommal a dán és a svéd között is hasonló a helyzet.
Egyes elméletek szerint a macedónok lényegében a bolgárok egy ága. (Bár ezt macedónoknak ne mond, mert náluk a nemzeti ideológia az, hogy ők az ókori makedónok leszármazottai!) Szóval logikus, hogy a nyelv nagyon hasonló legyen. Viszont, bár én egyiken sem tudok egy kukkot sem, erősen kétlem, hogy azonos lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!