Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Németül hogyan fejezik ki a...

Webnyelv kérdése:

Németül hogyan fejezik ki a magyar -né végű neveket?

Figyelt kérdés

pl. Minta József, felesége Minta Józsefné. Ez hogyan van németül?

Herr József Minta, Frau József(né?) Minta?

A másik, ha csak a férje vezetéknevét veszi fel a feleség, pl. Mintáné Kiss Rozália, ez hogy van németül? Frau Rozália Kiss Minta/Mintáné?

Ez anno németórán is szóba jött és a némettanár se tudta igazán megmondani. Pl. önéletrajzba hogyan lehet ezeket a neveket beleírni?

2012. jún. 8. 20:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Németül a Frau szót kapja.

Tehát Frau Muster, Frau Jutta Muster, stb.

Önéletrajzban a neved nem fordítod le.

A Mintáné vagy Minta Józsefné nem lesz Fraura változtatva, hiszen ez a hivatalos neved, ami a személyidben, jogosítványodban is szerepel, ahogy megtalálnak egy hivatalnál. A Feketét sem fordítod le, Schwarz-ra, vagy a Józsefet Joseph-re.

Ez a kérdés egy újjab remek példa arra, miért nem lett belőlem semmilyen ....né.

2012. jún. 8. 20:40
 2/5 anonim ***** válasza:
Kérdező szerintem túlkomplikálod a dolgokat. Úgy van ahogy az első mondta, egyszerűen csak megkapja a Frau-t a férj vezetékneve elé.
2012. jún. 8. 20:48
 3/5 anonim válasza:
Önéletrajzba szerintem nem kell a neveket fordítani, én úgy is tanultam, hogy egyáltalán nem kell a magyar neveket németre fordítani.
2012. jún. 8. 20:56
 4/5 A kérdező kommentje:

Tehát akkor németül is egy az egyben az marad, ami magyarul volt?

pl.

Name der Mutter: Józsefné Minta

Name: Rozália Kiss Mintáné

2012. jún. 8. 20:57
 5/5 anonim válasza:

Én úgy hagynám ahogy magyarban használjuk, ahogyan írtad.

(3.voltam)

2012. jún. 8. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!