A finn, vagy a török hasonlít a magyar nyelvre?
Érdekes, hogy minden lépten nyomon a finugort bizonygatják, pedig a másik nagy tudás a nyelvészetben a szláv szavak. Mint ahogy azt Knyiezsa istván megmondta. A szent tehén Knyiezsa. Ő érinthetetlen és követendő, a szava szentírás minden tanult nyelvész számára. Csak ott van a bibi, hogy ez a "tudós" szókincsünk 70%-át szláv átvételnek tartja. Csak azt nem értem akkor, hogy a csudába beszéltünk azelőt? Biztosan finnül ☺. Másik dolog amit nem értek, ha Knyiezsának igaza van, a szlovákok miért nem értik simán ha magyarul szólunk hozzájuk. A csehet értik és ott is 70% az egyezés. ☺
Nem értem, de azért sejtem, sőt állítom, tudom. Azért mert K.I. erősen szlovák nemzeti érzelmű volt és pozíciójából kifolyólag nevetségessé akarta tenni a magyart és butának, primitívnek hirdetni a világ előtt. És ezt az MTA támogatta (jellemző).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!