Ha én negyedrészt török vagyok (apai ágon nagymama) akkor attol én még magyar vagyok vagy nem?
Több szempontból is fel lehet tenni ezt a kérdést.
Állampolgárságilag magyar vagy? Mivel a Magyar Köztársaság állampolgára vagy, ezért állampolgárságodat tekintve igen, az vagy.
Származás szempontjából magyar vagy? Igen, 75%-osan, 25%-ban pedig török. (Persze ha visszamennénk évszaázadokkal ezelőttre, származásilag senki nem lenne 100%-osan se magyar, se török, se semilyen, mivel a népek ha csak kicsit is, de keveredtek az évezredek során.)
Nemzetiségileg magyar vagy vagy török? Egyszerű: az, aminek vallod magad. Ha te magyarnak érzed magad, akkor az vagy. Ha töröknek, akkor az.
"Még jó, hogy nem válaszoltál a kérdésem első felére, és hogy nem te határozod meg, hogy mikortól "magyar" valaki!"
Van neted neked is, utána tudsz nézni.
Az állampolgárság pedig csak papír. Nem attól leszel magyar. A cigányok is magyar állampolgárok, mégsem magyarok.
Az a magyar, aki közösséget vállal a magyarsággal, és a "tisztes világpolgárok" ezt nem teszik.
Én negyedrészt Bosnyák vagyok, egyébként Magyar, tehát Magyar vagyok, és negyedrészt Bosnyák, te pedig Magyar, és negyedrészt Török (sztem) ez ilyen egyszerű.
Szerintem nem az a Magyar, aki sorsközösséget vállal a Magyarsággal, meg tiszteli a hagyományokat blablabla, ez egyszerűen származás kérdése, vagy van benne Magyar "vér", vagy nincs.Ha pl. vki, aki 100%-ban sváb sorsközösséget vállal, meg Magyarnak vallja magát stb. attól még nem Magyar, és nem is lesz, mert nem Magyar származású, hanem Német.
Egyébként a Törökökkel közös őseink voltak a Hunok, úgy hogy akkor mondhatod, h Hun vagy :P XDDDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!