Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az angol vagy a német nyelv...

Az angol vagy a német nyelv nehezebb?

Figyelt kérdés
2009. máj. 12. 17:17
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 15:44

Én megnézném hogy te mennyi idő alatt tanultál meg beszélni jól angolul, mennyi idő volt mire valamennyire megtanultad azt a 12 igeidőt + szenvedő szerkezetet, valamint a feltételes módot és a függő beszédet. Nah ezek azok a dolgok amiért én soha az életbe nem leszek képes megtanulni jó angolul.

Ennek ellenére a németbe van 4 igeidő (2 múlt idő, de az mind1 h melyiket használod), a feltételes mód egyszerű valamint a németbe tényleg ritka hogy a feltételes módot egybeírják a szenvedő szerkezettel.

A 3. múltidőt, a plusquamperfektet (régmúlt) meg nagyon ritkán használják.

Ennek ellenére az angolban az a 12 igeidő számomra rémálom, nem is értem hogy miért van ennyire szükség. Mindegyikre külön szabály van, ráadásul olyan szabály ami másik 6-4 igeidőre is ráhúzható, így most döntsd el hogy mikor melyiket használod, de jól döntsd mert nem mindegy hogy mikor melyiket használod. Nah hát kösz....a németben nincs ilyen bonyolult segédigerendszer, és a hangzása is érthető, mert számomra a sok rövidítés, hadarás és egyéb dolgok miatt az angol érthetetlen, ráadásul ha nem ismerek egy szót akkor kiejtés alapján le sem lehet írni.

2010. nov. 6. 13:36
 42/51 anonim ***** válasza:
Akármit mondasz is, nem olyan borzalmas, mint ahogy itt lefested. 1. Az a 12 igeidő nem 12, hanem 4, mindegyik jelenben, múltban, jövőben. Minden igének négy alapvető alakja van (1.egyszerű 2. folyamatos 3. befejezett 4. befejezett folyamatos) Ha ezeket EGYSZER megértenéd, onnantól kezdve már csak csúsztatni kellene, vagyis elé kell tenni az adott segédigét. Ennyi az egész. Például nekem nem kellett külön tanulnom a Future Perfect Continoust (gyakorlatilag sohasem tanították), egyszerűen kikövetkeztettem, hogy ha most azt mondom, hogy I've been learning for 3 months, akkor a jövőre vonatkozóan azt mondom, hogy This time next year, I'll have been learning for 15 months. És elmondom neked, hogy ezt az igeidőt kb. a Lordok Házán kívül sehol nem használják, nagyon ritka. A Past Perfect sem egy nagy was ist das, ha tanulod a reported speech-et, hamar megérted. Egyedül a folyamatos és az egyszerű alakok közti különbséget, meg a Perfect alakokat kell megtanulnod azt kész. Nem egy ördöngösség.
2010. nov. 6. 14:40
 43/51 anonim ***** válasza:
Én is mindkettőt tanulom, (angolt nyolc éve, németet egy éve). Meggyőződésem, hogy a német sokkal nehezebb mint az angol. Szerintem a németben a (hosszabb) szavak helyesírás, a ragozás a nehezebb. Míg az angolban talán az igeidők okozhatnak némi kellemetlenséget (már amelyik ugye). Egyszóval az angol sokkal könnyebb.
2010. dec. 1. 17:54
 44/51 anonim ***** válasza:

Tudod, hogy már nagyon régi a kérdés, és a kommentek is de nem bírtam ki, hogy ne szóljak hozzá, mert az első oldaon lévő pár kommentet elolvastam és eléggé felidegesített. PL. az a hozzászólás, hogy az angol egy primitív nyelv. Ami nem így van, a hozzászóló a primitív vadbarom. Minden nyelvet tiszteli kell. Sok hülye, barbár, csőlátású.

Itt azok tudnak értelmes választ adni akik mind2 nyelvből (angol, német) felsőfokon vagy anyanyelvi szinten beszélik mind2 nyelvet.

Tudni illik, az angol tipikusan az a nyelv ami az elején nagyon egyszerűnek, könnyen tanulhatónak tűnik. Azonban egy bizonyos szinten már nem egyszerű angol, és ez nem csak az én véleményem ez TÉNY. A német pont ellentettje ennek (pl. a francia is ilyen szempontból a németre hasonlít) mert az elején baromi nehéz megtanulni. De ha ezen a kezdeti szakaszon túl van az illető akkor onnantól már megy mint a karikacsapás.

Szokták felhozni erre a piramist, mint hasonlatot.

A német a piramis. Mert az elején nehéz, de ahogy haladunk egyre jobban vékonyodik ezt azt jelzi, hogy könnyebbedik. Az angol a fordított piramis. Mert az elején vékony (tehát könnyű) de folyamatosan vastagszik (ami a nehézséget jelenti).

2012. dec. 1. 19:16
 45/51 anonim ***** válasza:

Ja, utolsó vagyok még ennyit hozzátennék:

Az angolban nem 12 hanem 24 igeidő van:

12 aktív és 12 passzív.

2012. dec. 1. 19:21
 46/51 anonim ***** válasza:
Nekünk magyaroknak mindegyik nehéz,de meglehet birkózni velük,és jó ha mind a 2 nyelvet tudja az ember!
2013. jún. 28. 16:54
 47/51 Prodigy92 válasza:
A német sokkal nehezebb mert csing csang csung ...
2013. okt. 4. 21:57
 48/51 anonim ***** válasza:
Számomra a német nyelvtana könnyebb,viszont a szavak tanulása már nehezebb,az angollal fordított a helyzet.17/F
2015. febr. 16. 20:33
 49/51 ityifityi válasza:
79%
A német a szókincs szerveződésében, összefüggéseiben, a szóképzésben nagyon hasonlít a magyarra. A Magyar ember számára a Német sokkal könnyebb mint az angol
2015. ápr. 30. 08:02
 50/51 anonim válasza:
Az elején az angol könnyebb aztán közép és emelt szinten baromi nehéz tud lenni míg a német eleinte nehéz aztán ha ráérzel akkor könnyebb
2016. aug. 22. 22:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!