Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az angol vagy a német nyelv...

Az angol vagy a német nyelv nehezebb?

Figyelt kérdés
2009. máj. 12. 17:17
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim válasza:

Hello!

én általánosban 7 évig angolt tanultam több-kevesebb sikerrel. Kb. 3-as volt az átlagom. ahogy átkerültem középsuliba, itt már németet tanultam, végig színötös voltam belőle, 5 év alatt eljutottam a közép-nyelvvizsgáig. A különös a dologban az, hogy az 5 év alatt fokozatosan erősödött az angol tudásom, tehát már ki mernék menni angliába egy hétre, úgy érzem simán kiismerném magam, a zenékből is egyre többet értek meg, anélkül, hogy ez az 5 év alatt bármennyit is foglalkoztam volna a nyelvvel. Németből viszont, bár 5-ös vagyok, - és ez főleg a 3 nemnek köszönhető - igen nehézkesen tudok összerakni egy-egy mondatot és a zenékből is inkább csak szavakat, szószerkezeteket hallok meg.

A lényeg az, hogy mindkét nyelv terén vannak tapasztalataim: az angollal inkább csak az a bajom, hogy kicsit szégyenlős vagyok a kiejtésében, meg a sok kifejezés, amiket magyarra szó szerint lefordítva 100%-osan értelmetlen katyvasz születik (pl. úgy esik, mintha dézsából öntenék -> it's raining cats and dogs (kutyák és macskák esnek)). A németnek viszont az irdatlan mennyiségű ragozásával van gondom, illetve a már említett 3 nemmel (der, die, das), és a kötött, valamint igen bonyolult szórenddel.

Lehet, hogy miután megvan a közép német nyelvvizsgám, erőt veszek magamon és elkezdek újra angolt tanulni, mert ezzel a nyelvvel lennének céljaim, míg a némettel... hát azzal nem igazán.

2010. máj. 7. 10:13
 22/51 anonim ***** válasza:

"A németnek viszont az irdatlan mennyiségű ragozásával van gondom"

Ne haragudj, oroszt próbáltad már? Ahhoz képest a németben gyakorlatilag nincs is ragozás:D

2010. máj. 7. 10:22
 23/51 anonim válasza:

és ki beszél itt most az oroszról???

ember! előbb nézd meg a kérdést, aztán írj kommentet!

2010. máj. 7. 11:41
 24/51 anonim ***** válasza:
Senki nem beszélt róla, de ettől még a német ragozása nem irdatlan mennyiségű(:
2010. máj. 7. 13:20
 25/51 anonim válasza:
11%
a német az egy fos
2010. máj. 24. 18:00
 26/51 anonim ***** válasza:
23%
a német sokkal nehezebb az angol a világ legprimitivebb nyelve én 4 honap után letettem belöle a felsöfokut. bárki megtudja tanulni elég hozzá egy sültkrumpli értelmi szintje.
2010. jún. 13. 02:00
 27/51 anonim ***** válasza:

"a német sokkal nehezebb az angol a világ legprimitivebb nyelve én 4 honap után letettem belöle a felsöfokut. bárki megtudja tanulni elég hozzá egy sültkrumpli értelmi szintje."

Hülye vagy barátom, az a helyzet.

Az angol egyáltalán nem könnyű, csak a felületes hülyék számára, akik elsajátítják alapfokon, és már azt hiszik, hogy tudnak. Tele van apró finomságokkal, amiket csak a vége felé értesz meg. Az meg, hogy felsőfokút kaptál, csak azt bizonyítja, hogy manapság mindenkinek adnak nyelvvizsgát...

2010. jún. 13. 09:39
 28/51 anonim ***** válasza:
még az angol nyelvészek szerint is elég primitiv egy nyelv az angol
2010. jún. 13. 16:25
 29/51 anonim ***** válasza:
83%

Aki azt hiszi hogy az angol könnyű nyelv, szerintem az az ember a primitív ! Sokan elkövetik azt a hibát hogy egyből rávágják hogy az angol könnyebb. Beismerem, kicsit könnyebb, de csak az ELEJÉN ! A németben nincs annyi ragozás, pár végződés megtanulásával nem dől össze a világ. Ha valaki megszokja ott a szórendet akkor már elég könnyű. Viszont az angol szerintem rohadt bonyolult, nem azért mert én vok a hülye, hanem egyszerűen csak a dolgok mögé kell látni.

Nem hiszem hogy olyan "irdatlan" könnyű megtanulni mind a 12 igeidőt + a használatukat + meg még alkalmaztd őket helyesen. Ehhez képest a németben van 4 igeidő, abból 2 múlt idő, de ott teljesen mindegy hogy melyiket használod. Az angol tele van mindenféle hülye és tök fölösleges szerkezettel, plusz van sok olyan nyelvtani szó ami szigorúan véve tök ugyan azt jelenti (pl: may, might, could [amikor NEM a can múlt ideje])mégsem mindegy hogy mikor melyiket használod.

A német kiejtése sokkal könnyebb, valamit következetes, az angolról ez nemigen mondható el.

Ha csak a nyelvvizsgát nézzük : németnél ha elszúrod a melléknév ragozást azért csak nagyon kevsé pontot vonnak le, mert nem vmi nagy hiba, viszont angolnál ha az igeidőt cseszed el az már súlyos hiba !

És akkor még nem beszéltem az angol függőbeszédről, és társairól.

Egyszóval, a német KÖNNYEBB !!

2010. júl. 22. 15:12
 30/51 anonim ***** válasza:

Előző vagyok !

A nyelvtanárunk annó még jól mondta !

"A német olyan mint egy piramis, az angol meg olyan mint egy fordított piramis. vagyis a német először nehéz, aztán egyre könnyebb, az angol meg először nagyon könnyű majd egyre nehezebb."

2010. júl. 22. 15:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!