Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az angol vagy a német nyelv...

Az angol vagy a német nyelv nehezebb?

Figyelt kérdés
2009. máj. 12. 17:17
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
100%
mai 9:23-as! 4évig tanultam németet :) És van nyelvvizsgám is, pedig a tanárom egy nagy xar volt!
2009. máj. 13. 11:01
 12/51 anonim ***** válasza:
61%

Én 7-8 éve tanulom a németet, soha, de soha nem mondtam, hogy nehéz! Egészen addig, amíg nem kezdtem angolt tanulni...

De ez rengeteg mindentől függ... Ha jó a tanár, akkor egyik se nehéz.

Na, meg attól is függ, hogy neked melyikhez több érzéked!

2009. júl. 7. 14:14
 13/51 anonim válasza:
37%
szerintem a német,legalábbis midenkitől ezt hallom:)
2009. szept. 5. 14:22
 14/51 anonim ***** válasza:
79%
Magyarországon (főleg Dunántúlon) a német sokkal hasznosabb, de részben azért is, mert Németország legfőbb kereskedelmi partnere Magyarország, és a magyar export 40%-a (!) is német földre megy:) Szóval szerintem németül jobban megéri tanulni itthon, egyébként a német a világ 10. legnehezebb nyelve, az angol viszont a 2. legkönnyebb... szóval, ha csak az a lényeg, hogy könnyű legyen, akkor az angolt válaszd, mert tényleg primitív (de szerintem nagyon szép) nyelv. remélem segítettem valamennyit:D
2009. szept. 13. 03:05
 15/51 anonim válasza:
100%
Azt mondják, hogy a német az elején nehezebb, majd a végén könnyebb, míg az angol az elején a könnyebb, a végére nehezebb. Én mindkettőt tanulom, de az angolt jobban szeretem. Azzal akarok továbbmenni.
2009. szept. 14. 19:13
 16/51 anonim ***** válasza:
42%

Bár mindenkinek más,nekem a német klasszisokkal nehezebb. Angolt 3 éve tanulok,heti 2szer,és majdnem folyékonyan megy,németet pedig 7 éve heti 5ször,és kb. be tudok mutatkozni.Pedig a német tanárunk nagyon jó,én csak egyszerűen nem vagyok fogékony a németre.És a nyelvtana pedig egyszerűen megtanulhatatlan,hacsak nem olyan közegben élsz,ahol napi rendszerességgel tanulod és a körülötted lévők is németül beszélnek.

Egyébként egy csomó ragozást meg mindent meg kell tanulni,pedig a németek sem tudják ám sokszor h mit hogyan kell mondani,ezért egyszerűen "elnyelik" a szavak végét.

2009. szept. 22. 18:09
 17/51 anonim válasza:
100%
10 éve tanulok angolul de egy mondatot sem tudok összerakni.Két éve németül is tanulok és folyékonyan beszélek, jövőre fogok nyelvizsgázni.Nekem a német nyelvtan egyszerübbnek tünik mert tiszta logika.
2009. nov. 18. 19:44
 18/51 anonim ***** válasza:
A német alapvetően nehezebb. És az angol valóban könnyű először, és persze az is marad, ha valaki konyhanyelvi szinten beszéli, de aki nagyon jól beszél, az tuda, hogy egyre nehezebb. Mert vannak benne apró finomságok, árnyaltságok, amiket meg kell tanulni.
2010. febr. 11. 19:47
 19/51 anonim válasza:
német.több szabály van a nyelvtanjában
2010. febr. 16. 15:33
 20/51 anonim válasza:
Nehogy elkezdjetek már azon vitatkozni h. melyik nyelv a primitív!!:O
2010. ápr. 10. 13:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!