Csak engem zavar a "párom"-ozás?
Nem az, hogy zavar, de idétlennek tartom, pláne tizenévesektől, és/vagy 1-2 hónap kapcsolat után. nem értem, arra miért nem jó a "barátom"/"barátnőm".
Felnőttek esetén bennem olyan asszociációkat kelt, hogy "hát igen, a francba, nem vett el".
Én úgy vagyok vele, hogy akivel több évig együtt élek, sőt gyereket vállalok, az ne a "párom" legyen, hanem a "férjem". (Mások csinálják, ahogy nekik jó, nem ítélkezem, de én így gondolom a magam élete szempontjából.)
Szerintem a "kedvesem" jobb, nekem az a kevésbé nyálas :D
Mást is zavar.
Nekem ez jobban a számra esik, elvégre 5,5 év után hülyén jön ki, hogy a barátom, a vőlegényem meg felvágós elvileg (pedig megkérte a kezem), meg is kaptam nemegyszer. Kapják be, ha semmi nem jó, akkor párom és kész.
21/L
Nem tudom, én ebben a szóban semmi kivetnivalót nem találok. Jó, hogy a magyar nyelvben ennyi szó létezik és lehet válogatni, melyik tetszik, melyik nem...
A "csajom" vagy a "pasim" mennyivel szebb? Ez harmincon felül már elég bénán hangzik, fiatalok szájába való.
Akkor már inkább a "kedvesem" vagy a "társam", vagy a "párom". Nem kell mindenki orrára kötni, hogy házas az ember,vagy csak élettársa van.
FromOz
ilyenkor az egyedülálló szót írják a papírra.
bár ilyet már sehol nem kérnek hivatalos dokumentumon, max. rendőrségen valamilyen ügy kapcsán kérhetik az állampolgárt, hogy nyilatkozzon.
mert az élettársi kapcsolathoz is kell papír, csak úgy hiteles, de a legtöbb együttélőnek nincs ilyen, tehát ők hivatalosan egyedülállók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!