Miért mondják a spanyolt a világ egyik legkönnyebb nyelvének?
Én szeretném itthon tanulni, van nyelvtani összefoglalóm és szótáram, mert minden álmom hogy Argentínába éljek, de nem értem azokat akik azt mondják hogy az egyik legkönnyebb nyelv.
Rengeteg igeidő van benne, + igéket szám és személy szerint ragozni kell, + van a kötőmód ami sajnos nem tudom hogy mi stb...
Azért mondják a legkönnyebbnek mert nincs benne se főnév, se melléknév ragozás?:S
Mi a véleményetek a spanyol nyelvről?
(még 1 kérdés: valaki tudja a spanyol elöljárószavakat és a magyar jelentésüket?? előre is köszi:D)
"A spanyol elöljárószókat azért kérdeztem mert pl a wikipedián megnéztem ott fent van de olyat keresek ahol kicsit pontosabban le van írva mert egy elöljáró mellé le van írva kb 5-6 magyar toldalék és akkor most döntsem el."
Megjegyzel pár tucat vonzatot meg elemzel pár száz példamondatot, és belejössz a használatukba. Olyan nem lesz sehol, hogy spanyol elöljárószó = magyar toldalék, mert ez egyszerűen nem így megy. Példákon keresztül lehet megtanulni.
Bele kell jönni. Az eleje nagyon nehéz, de minden nyelv tanulásánál.
"Direkt a latin-amerikait tanultam a kiejtésbe :D"
Azért baromi nagy különbségek vannak amikor kubai, argentin, mexikói vagy perui beszél. Szóval így hogy "latin amerikai" nem hiszem hogy egységes. Amikor vegyes összejövetelek vannak és megy a nagy karattyolás, akkor én is csak kapkodom a fejem és nagyon oda kell figyelni hogy megértsem.
Egyébként én is otthon kezdtem tanulni, iszonyat nehéz.
Utána hiába jutottam el középfokú szintig itthon, MEGTANULNI csak kint sikerült igazán.
"Olyan nem lesz sehol, hogy spanyol elöljárószó = magyar toldalék, mert ez egyszerűen nem így megy. Példákon keresztül lehet megtanulni."
Pontosan!
"Háát szerintem a mindennapi élethez a középfok is elég :D"
Én egy középfokú szinttel mentem ki, és csak kapkodtam a fejem. Ami itthon nyelvvizsga középfok, az nudli. Arra volt elég, hogy ne adjanak el és a csirkehús helyett ne tengerimalacot sózzanak rám. Nyögvenyelősen ment minden, buszjegyvásárlástól kajarendelésen át minden. Ment, csak jó magyarosan, hogy ööööö...ööö por favor ööööööö.
Meg aztán ahogy beszélnek ..izé hadarnak, meg ami a tankönyvben szerepel, az nem mindig esik egybe.
Persze alapnak jó, onnan lehet építkezni, de egy itthoni középfokú szinttől ne várj csodát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!