Angolosok! Ti melyik angolt szeretitek használni: a britet, vagy az amerikait? És miért?
Nekem minden tanáromnak amerikai kiejtése volt (nem csak úgy mondom, nagyon szépen beszéltek angolul), tehát én azt szoktam meg. Plusz Jóbarátok, HIMYM is sokat segítettek, hogy azt a kiejtést kezdjem utánozni. Egyébként USA-n belül is rengeteg változat van, tehát nem lehet egységesen olyanról beszélni, hogy amerikai.
A brit kiejtéstől eleinte kirázott a hideg és valahogy olyan 'sznobnak' érzem a beszédüket, de már megszoktam. Ha muszáj lenne tudnám utánozni a kiejtésüket egy-egy mondatnál (néha unalmamban szórakozom is ilyenekkel), de folyékonyan nem tudnék 'britül' beszélni.
Szerintem a british angol sokkal szebb mint az american.
Az amerikai olyan, hogy is mondjam.... igénytelen. Nem akarok ezzel senkit megbántani ez az én egyéni véleményem.
Főleg a sok egyszerűsítés zavar. Olyan katyvasz az egész.
Én a brit angolra szavazok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!