Angolosok! Ti melyik angolt szeretitek használni: a britet, vagy az amerikait? És miért?
igen, sztem a brit kiejtést nehezebb elsajatítani, na meg az ottani szleng... a Skins-ből kb semmit sem értek :D
nem mintha amúgy sok magyar ált. és középsulis angoltanárnak lenne bármilyen, sőt brit kiejtése...
Én az amerikai-t használom beszédben,illetve persze tökéletesen nem tudtam elsajátítani,mert annak is rengeteg változata van.A britet egyszerűen nem tudom utánozni,mert ahhoz túl lassan kellene beszélnem.Viszont ha fel kellene valamit olvasni,akkor tudnám csak begyakorolva :D
Mondjuk nekem a sulis tanáraim,amerikai-ban beszéltek-ill ahhoz hasonlót. :D
Érteni értem mindegyiket.
Nem nagyon van bennem ilyen hogy melyiket "szeretem". :) Amit én beszélek, az se nem angol, se nem amerikai. Ragadt rá innen is, onnan is. Amit mi beszélünk az a "magyar angol".
Szerintem amit az iskolában tanulsz az a brithez van közelebb, de amihez mint nyelvtanuló valószínűleg eljutsz (TV, internet és egyebek hatására) az inkább amerikai.
Egyértelműen a britet. Az amerikai angol nagyon csúnya, lusták kimondani a szavakat, összemossák, minimális az artikuláció, egyszerűen igénytelennek érzem. Ezzel szemben a brit angol valóban tetszik.
Persze valamilyen szinten mindkettőt tudom használni, és mindkettőt értem, de ha lehet, akkor inkább a britre voksolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!