Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik nyelvet tanuljam?

Melyik nyelvet tanuljam?

Figyelt kérdés
Nem tudok választani a az olasz, dán, svéd, arab és héber közül. A hasznosság nem szempont.
2011. máj. 8. 16:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

tutto le strade conducono e roma

bon guirno ragazzi

tutto bene

molto

mi chiamo M...nemmondom

si

non lo so

b+ sose tanultam olaszul de rámragadt ak

2011. máj. 8. 21:20
 12/16 anonim ***** válasza:
87%
svéd.:D
2011. máj. 8. 22:00
 13/16 anonim ***** válasza:
52%
Vagy pedig tanuld mind :) (komolyan)
2011. máj. 9. 09:34
 14/16 anonim ***** válasza:

Ha a hasznosság nem szempont, akkor azt, amihez kedved van. Semmi hasonlóság nincs ezek között: ha Dantét akarod eredetiben olvasni, akkor nyilván az olaszt kell tanulnod, ha az ezeregyéjszaka meséit, akkor az arabot, ha a Talmudot, akkor a hébert. Teljesen másra valók ezek a nyelvek, nem is értem, hogyan kerülnek egymás mellé.

Ha csak felvágni akarsz egy egzotikus nyelvtudásra, akkor az olasz nem jön számításba (ezrek tanulnak olaszul Mo.-on), az arab már inkább, de az piszkosul nehéz. Ekkor a svédet, dánt és hébert lehetne ajánlani, mert a héber nem túl nehéz, a svéd/dán pedig még könnyebb és annyira hasonlít egymásra, hogy a kettőt igazán könnyen meg lehet tanulni.

2011. máj. 9. 13:43
 15/16 anonim ***** válasza:
57%

sorrend szerintem:

1. svéd! szép és jó. különben most valamiért egyre divatosabb, mindenki svédül akar tanulni.

2. olasz. kevésbé szép szerintem, de hasznosabb.

3. arab. nehéz.

4. héber. egzotikus, de nekem nem tetszik.

5. dán. már bocsánat, de én nem hallottam meg csúnyább nyelvet ennél...

2011. máj. 9. 15:54
 16/16 anonim ***** válasza:

már írták páran az oroszt. nem tudom hogy mennyire figyeled a gazdaságot meg az ilyen dolgokat, de tény hogy egy feltörekvő népről van szó, és újabban szeretik ha valaki tud oroszul. mire te azt középfokra megtanulod, már bőven elhelyezkedhetsz az üzleti szférában.

persze ha csak nagyon jól akarsz élni... az itt felsorolt nyelveket nem is tudom honnan szedted, még az arab talán, de én is inkább az oroszra szavaznék.

2011. máj. 9. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!