Melyik nyelvet tanuljam?
tutto le strade conducono e roma
bon guirno ragazzi
tutto bene
molto
mi chiamo M...nemmondom
si
non lo so
b+ sose tanultam olaszul de rámragadt ak
Ha a hasznosság nem szempont, akkor azt, amihez kedved van. Semmi hasonlóság nincs ezek között: ha Dantét akarod eredetiben olvasni, akkor nyilván az olaszt kell tanulnod, ha az ezeregyéjszaka meséit, akkor az arabot, ha a Talmudot, akkor a hébert. Teljesen másra valók ezek a nyelvek, nem is értem, hogyan kerülnek egymás mellé.
Ha csak felvágni akarsz egy egzotikus nyelvtudásra, akkor az olasz nem jön számításba (ezrek tanulnak olaszul Mo.-on), az arab már inkább, de az piszkosul nehéz. Ekkor a svédet, dánt és hébert lehetne ajánlani, mert a héber nem túl nehéz, a svéd/dán pedig még könnyebb és annyira hasonlít egymásra, hogy a kettőt igazán könnyen meg lehet tanulni.
sorrend szerintem:
1. svéd! szép és jó. különben most valamiért egyre divatosabb, mindenki svédül akar tanulni.
2. olasz. kevésbé szép szerintem, de hasznosabb.
3. arab. nehéz.
4. héber. egzotikus, de nekem nem tetszik.
5. dán. már bocsánat, de én nem hallottam meg csúnyább nyelvet ennél...
már írták páran az oroszt. nem tudom hogy mennyire figyeled a gazdaságot meg az ilyen dolgokat, de tény hogy egy feltörekvő népről van szó, és újabban szeretik ha valaki tud oroszul. mire te azt középfokra megtanulod, már bőven elhelyezkedhetsz az üzleti szférában.
persze ha csak nagyon jól akarsz élni... az itt felsorolt nyelveket nem is tudom honnan szedted, még az arab talán, de én is inkább az oroszra szavaznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!