Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik nyelvet tanuljam?

Vachement_con kérdése:

Melyik nyelvet tanuljam?

Figyelt kérdés
Spanyol,Francia,Holland,Török
2011. máj. 22. 20:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha ezek közül akkor a Spanyol.
2011. máj. 22. 20:40
 2/12 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen szempontok számítanak neked.

Ha olyan nyelvet keresel, aminek hasznát veszed, akkor vagy a spanyol, amit ugye a világon az egyik legtöbb anyanyelvű beszélő által beszélt nyelv, vagy a francia, ami az EU egyik munkanyelve, ezért Európában nagyon hasznos tud lenni.

Ha csak az egzotikum számít, akkor jó a török, bár sokra nem fogsz menni vele.

Ha pedig csak azért kell, hogy tudj még egy nyelvet, és tudsz angolul, meg németül, akkor a hollandot javaslom, mert az előbbi kettő után az már gyerekjáték.

2011. máj. 22. 20:42
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A francia is nagyon szép.
2011. máj. 22. 20:45
 4/12 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta az egyik tolmács ismerősöm, hogy az EU-ban az angol-francia tolmácsok a legkeresettebbek, mert ez az EU 2 hivatalos nyelve.

A spanyol egy nagyon nagy nyelv, szóval a világon hasznát veszed.

Hollandul pedig én akarok megtanulni, mert imádom. De ez szubjektív ;)

Szóval szerintem francia, vagy spanyol.

2011. máj. 22. 20:55
 5/12 anonim ***** válasza:
Amúgy szerintem attól, hogy a spanyol "nagy" nyelv, sok hasznát nem veszed. Oké, hogy Közép-Amerikától lefelé Brazíliát kivéve mindenki beszéli... de ez csak amolyan kamuérv, ha elgondolkozol rajta, rájössz, hogy ettől nem nő meg a fontossága. Mind szegény ország, nincs gazdasági jelentőségük, valószínűleg sose vetődsz arra úgy, hogy nem a turistaként keresed fel. Akkor meg minek? A francia mindenképp hasznos, szerintem tanuld azt! A török nem tudom, hogy jött, nem igazán illik bele ebbe a sorba. Hasznosságát tekintve gondolom nincs sok értelme...
2011. máj. 22. 21:44
 6/12 anonim ***** válasza:

„Nekem azt mondta az egyik tolmács ismerősöm, hogy az EU-ban az angol-francia tolmácsok a legkeresettebbek, mert ez az EU 2 hivatalos nyelve.”

Az európai intézmények előtti eljárások elsődleges nyelve általában az angol, a német és a francia.

Egyébként 23 hivatalos nyelve van.

2011. máj. 23. 01:32
 7/12 anonim ***** válasza:

Először a magyart tanuld meg alaposabban (nem Spanyol, hanem spanyol).

A felsorolt 4-ből a francia messze a leghasznosabb. Messze kevésbé hasznos, de még valamelyest használható a spanyol, és még kevésbé a holland. A töröknek Törökországon kívül nincs jelentősége.

2011. máj. 23. 03:48
 8/12 anonim ***** válasza:
01:32 inkább francia, angol és német, ez a fontossági sorrend.
2011. máj. 24. 00:59
 9/12 anonim ***** válasza:

00:59

Lehet, én nem fontossági sorrendben írtam.

2011. máj. 24. 02:46
 10/12 anonim ***** válasza:
A hivatalokra értettem. Tehát pl. Brüsszelben.
2011. máj. 24. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!