Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik nyelvet tanuljam?

Melyik nyelvet tanuljam?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, már beszélek felsőfokon angolul és középfokon németül. Még legalább két nyelven szeretnék tanulni, de nem vagyok biztos benne, melyik legyen a harmadik (a jelöltjeim francia, spanyol, olasz, esetleg valamilyen északi nyelv, pl. svéd). Később külföldön tervezek élni, de valószínűleg Európán belül. Tapasztalataitok alapján melyiket ajánlanátok? (Minden szempontot összevetve, hasznosság, nehézség, stb.)
2010. aug. 17. 10:53
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Mi lenne a szakmád a jövőben?
2010. aug. 17. 10:57
 2/21 A kérdező kommentje:
Még sajnos fogalmam sincs.. igazából tényleg a nyelvtanulást szeretem legjobban, szóval gondolom valamilyen nemzetközi kapcsolatoknál dolgozhatnék.. diplomácia.. esetleg az EU-nak valamit? Nem tudom. Ha erre nézve van ötletetek, azt is nagyon szívesen meghallgatnám. :)
2010. aug. 17. 10:59
 3/21 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem egynek az olasz jó lenne, az neked gyerekjáték lesz (később a spanyolra kacsintva).

Utána esetleg a francia, az már nem olyan könnyű. De hát a franciák büszke öntudattal nem nagyon hajlandóak más nyelven beszélni, ezért ha arrafelé orientálódsz, hasznos lehet.

2010. aug. 17. 11:06
 4/21 anonim ***** válasza:
37%

Az angol és a német jó alap bármelyik skandináv nyelvhez. A svéd eleve nagyon egyszerű nyelv, könnyen tanulható, csak lehetőség kevés van rá Magyarországon.

Ha diplomáciában gondolkodsz, a francia kötelező. Nagyon jó esélyeid lennének még a spanyollal, orosszal, japánnal, kínaival, arabbal. Olaszt csak szórakozásból érdemes tanulni, nem jelentős nyelv sem Európában, világszerte meg még annyira sem. Szép nyelv, de haszontalan.

Én felsőfokon beszélek franciául és oroszul, középfokon angolul és svédül, alapfokon finnül és norvégul: ilyen ritka nyelvekre Magyarországon is kapnak, jól el lehet helyezkedni vele. Éppen most kaptam egy állásajánlatot, ahol havi nettó 300-at kereshetnék, ha képes lennék felköltözni Pestre, és ehhez csak svédül kell beszélni középfokon...

Szóval én a voksomat a francia és az orosz, illetve a svéd mellett tenném le.

2010. aug. 17. 11:16
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
oroszul tanulj vagy svéd/dán
2010. aug. 17. 11:18
 6/21 A kérdező kommentje:
Most leginkább én is a francia felé hajlok, nemrég kötött francia ismeretségeim révén, de a legfőbb problémám az, hogy attól tartok, ilyen későn kezdve csak közepes szintre tudnék eljutni egy ilyen nehéz nyelvben. (Soha nem tanultam még, szóval alapjaim sincsenek.) Erről mi a véleményetek, tapasztalatotok?
2010. aug. 17. 11:25
 7/21 anonim ***** válasza:

Az orosz megéri még mindig, emellett még az arab is, de az nagyon nehéz. A svéd állítólag könnyű, neked biztos menne, tulajdonképpen az angol és a német keveréke, kevéske nyelvtannal, ismerősöm nem nagy nyelvtanuló, de élt kint, és nagyon hamar megtanulta... :)

Szóval svéd és orosz. :))

2010. aug. 17. 11:27
 8/21 anonim ***** válasza:
58%
Kinai meg heber. :P
2010. aug. 17. 11:34
 9/21 anonim ***** válasza:
Diplomácia... akkor francia. Vagy már nem annyira menő ott sem? :D
2010. aug. 17. 11:36
 10/21 anonim ***** válasza:
Ha erős az angolod, akkor sok ismerős szóval fog találkozni a franciával. A nyelvtanban már nagyobb a különbség.
2010. aug. 17. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!