Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a véleményetek a francia...

Mi a véleményetek a francia nyelvről?

Figyelt kérdés
A nyelvről úgy általában és a hangzásáról?
2011. ápr. 29. 22:37
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
68%

Nekem azzal van bajom, hogy amit kimond annak semmi köze ahhoz, amit leír. De olyan szinten, hogy az angolban logikusabbak a kiejtési szabályok, pedig azt is sokan szidják emiatt.

Fordítsatok le Google-fordítóval egy akármilyen magyar szöveget franciára, majd hallgassátok meg. Garantált, hogy aki nem tanulta még a nyelvet, semmilyen logikát nem fedez fel a kiejtésben.

Nekem főleg ezzel van a bajom.

2011. ápr. 30. 10:27
 12/32 anonim ***** válasza:
85%
Nem tetszik, túl hülye hangok vannak benne.
2011. ápr. 30. 12:15
 13/32 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem meg teljesen logikus a kiejtése, csak a neveknél van 1-2 furcsaság, nem logikusság, de hát az van a magyarban is.

Van egy pár alapszabály, utána bármit ki tudsz ejteni.

2011. ápr. 30. 13:50
 14/32 anonim ***** válasza:
79%

Hallás után még csak-csak, de ha már le kell írnom bajok vannak. (mondjuk én a némettel is így vagyok, azonnal zavarba jövök ha le kell írni, de hallás után értem :P)

A francia kiejtés számomra nehéz, szerintem örök életemre erős akcentussal fogom mondani a szavakat.

A francia nyelvtan szintén nem könnyű, nekem a német sokkal egyszerűbb. (de hát kinek mi)

2011. ápr. 30. 14:47
 15/32 anonim ***** válasza:
45%

Könnyű nyelvtan, logikus kiejtés.

Különösebb érzelmeim nem fűződnek hozzá, nemsokára szeretnék felsőfokúzni belőle (4 éve tanulom). Vannak nyelvek, amiket sokkal szebbnek tartok nála (pl. svéd, ír), de van rengeteg, amit sokkal rondábbnak (pl. német, japán, olasz). Úgyhogy nálam olyan középmezőny:) Könnyűségből viszont élvonal :D

2011. ápr. 30. 15:11
 16/32 anonim ***** válasza:
33%
Utolsó, te hol tanultad a franciát, hogy már felsőfokúzni akarsz belőle? Egyébként nem könnyű se a nyelvtana, sem a kiejtése.
2011. ápr. 30. 15:26
 17/32 anonim ***** válasza:

Gimiben 4 évet, aztán fél évig egyetemen is, de szakot váltottam. Mindenesetre szerintem 95%-os középfok után menni fog a felső is valahogy (de előtte azért szeretnék tanárhoz járni egy kis ideig a biztonság kedvéért).

Hát amúgy ha a francia nem könnyű, mi az? Az olasz, francia, portugál, spanyol szerintem a világ legkönnyebb nyelvei. Európai mezőnyben egész biztos, hogy a legkönnyebbek.

2011. ápr. 30. 16:02
 18/32 anonim ***** válasza:
96%

Valaki írta, hogy ezt a nyelvet csak utálni vagy imádni lehet. Hát, én vagyok az ellenpélda, elvagyok a nyelvvel, még ha nem is a kedvencem.

Amíg nem tanultam, csak hallottam itt-ott, addig nekem sem tetszett. De amikor elkezdtem tanulni, olyan jó tanárt fogtam ki, hogy megszerettette velem. Értelmesen magyaráz, és szépen is beszél, nem olyan lágyan, b.uzisan (bocs :) ), mint a filmekben, hanem kicsit pörgősen, keményebben (echte francia egyébként). A kiejtéssel viszont én is megszenvedek, nekem sokkal nehezebb, mint az angol. Még ha véletlen rá is jövök, hogy milyen hangot kell ejteni, nem biztos, hogy ki is tudom mondani :) Főleg az orrhangokat.

Mindent összevetve nem rossz, de sosem lesz a kedvencem.

2011. ápr. 30. 16:16
 19/32 anonim ***** válasza:
56%
Nem igazán tetszik, a spanyol és az olasz sokkal szebb... sőt, nekem az orosz is jobban bejön. :)
2011. ápr. 30. 19:59
 20/32 anonim ***** válasza:

09:15

"A kiejtése rémes, és elegem van, hogy a szavaknak különböző nemeket adnak."

Ugyan már, melyik nyelvben nincs neme a főneveknek a finnugor nyelveken, az angolon és a perzsán kívül? (jó, tudom, a kínaiban, de ott cserébe vannak számlálószavak)

A kiejtése meg minden nyelvnek nehéz, feltéve, hogy jól és nem erős magyar akcentussal kívánod kiejteni őket.

2011. máj. 1. 06:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!