Hány nyelven beszélsz/tanulsz?
-Angol középszint felett valamivel (régebben volt magasabb is, de a beszélgetés hiánya...)
-Japán középszint
-Finn alap és közép között valahol...
-Koreai alapszint
Valamint gügyögök valamit svédül és kínaiul (mandarin és kantoni... de a kantoni jobban megy)
22/F
magyarul, mert az anyanyelvem
angolul, mert tanulom iskolában + különórán
oroszul, mert tanulom különórán
románul, mert sok zenét hallagtok románul + beszélek románokkal és rám ragadt:D
suliban tanuok latint 4. éve de az más, úgy nem tudok beszélni:D csak a román,olasz,stb miatt jó:)
szeretnék még olaszul és spanyolul is tudni :) meg kicsit németül.
-Angolt és németet tanulok
-Japán, Koreai, Francia, Olasz, amit magamtól tanulok, internet stb, meg barátoktól, rengeteg külföldi ismerősöm van, ezekből az országokból vagy tanulják a nyelvet.
-Viszont nagyon nyelv imádó vagyok, így rengeteg nyelvet szeretnék még tanulni
16/L
Magyarul, az az anyanyelvem.
Románul, az az "apanyelvem".
Angolul tanulok a suliban, nézek sorozatokat, olvasok, szóval elég jól megy, de még van mit fejlődni.
Németül is tanulok a suliban. Háát, ha eltévednék német nyelvterületen, valahogy eligazodnék, de még egy filmet nem tudok megnézni.
Latinul is tanulok, de, na, azt beszélni nem nagyon szoktak. Viszont sokat segít más nyelvekben.
Spanyolul nemrég kezdtem. 17L
Most:
Magyar -> anyanyelv
Angol -> középfok (B2)
Francia -> A2
Spanyol -> A1/A2
Olasz -> szavak, kifejezesek valamennyire
Német -> pár dolog
Lengyel -> nagyon kicsit
Orosz
Ukrán -> cirill betűket olvasok, kicsit értek meg pár kifejezést tudok
Szlovák
Román
Cseh -> pár szó
Norvég
Holland -> 1-2 szó, meg kifejezés
Észt
Finn -> számolás
Szerb
Horvát
Bosnyák
Montenegrói -> pár kifejezés
Görög -> 1-2 szó, betűk
Latin -> vagy 10 kifejezés és egész jól megértem
Én csak azokat írnám le, melyekkel el is tudok társalogni legalább egy alap/megértési szinten.
magyar -> ki gondolta volna...
német -> kéttanba jártam, többféle felsőfokúm is van
angol -> jelenleg anglisztikás vagyok, felsőfokúra készülök, csak nem visz rá a lélek, mert utálok magamtól nyelvvizsgára járni
holland -> ezt nem olyan régen kezdtem minor szakként, mivel hasonlít a fent említettekre; a kiejtés kicsit problémás, megértési szinten gyorsan haladok vele, de még gyakorolni kell
japán -> egy fél éve tanulom nyelvsuliban, de el tudok makogni a sok anime miatt, a szókincsem is viszonylag nagy, de az írás még nem igazán megy, mivel azt most kezdtem
Magyarul, természetesen.
Románul - a családom fele román, kicsi korom óta beszélem, itt élek Erdélyben
Angolul - szerintem elég jól, semmi bajom a megértéssel, írással, de van meg mit fejlődnöm, most készülök nyelvvizsgázni
Németül - elboldogulok, ha nagyon muszáj
Tudok még pár kifejezést, igeragozást, közmondást latinul, mert tanították a suliban.
Megértek sokmindent más latin eredetű nyelvekből is ennek hála, pl spanyolból, olaszból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!