Hány nyelven beszélsz/tanulsz?
Magyarul tudok, románul elboldogulok(hacsak nem valami érthetetlen tájszólásban beszélnek), németül és angolul tanulok.
14/L
anyanyelvem magyar, németül középfokon (szakmai felsőig mindenképp szeretnék eljutni, mert kell majd a munkámhoz), angolt kezdtem nem rég, de még elég homályos, szerencsére a szakmámban annyira nem feltétel, de egy társalgási szintet vagy középfokot majd ebből is el szeretnék érni.
Ha lesz időm, energiám, akkor olaszt szeretnék csak hobbiból még tanulni.
22 éves egyetemista lány.
Angolul anyanyelvi szinten, valaha németül felsőfokon beszéltem, ma már ezt sajnos elhanyagoltam kicsit, franciául egész jól, de nincs középfok, spanyolul alapfokon, most pedig hollandul tanulok, az írott szövegeket már jól értem, a beszédet még nem. És persze magyarul.
29 éves vagyok, nő.
A kérdés kiírójához!
Meg ne sértődj, de van esetleg valami konkrét oka az érdeklődésednek? mert ez az egész így kicsit villongó-versenynek tűnik...
Szerintem csak kíváncsiságból kérdezte. De ebbe a kategóriába nyilván inkább azok járnak, akik érdeklődnek a nyelvek iránt, ezért nem valószínű, hogy reprezentatív lesz a felmérés. :)
Egyébként én a magyaron kívül beszélek még németül, angolul, illetve néhány szót franciául és oroszul.
igen, teljes mértékben biztos, hogy nem lesz reprezentatív a történet :D
és válaszolok is: "mádzsárul" elsősorban, aztán angolul középfokon, a németet meg tanították, de ellenálltam :D
igen, jó a meglátás, én már az idősebb generáció vagyok, 26/f
de oroszt már nem tanultam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!