Akinek van egy középfokú idegen nyelv ismerete, tanítgatja most/majd egy kicsit a babáját a másik nyelvre is? Ha igen, hogy? Egyszer magyarul beszélsz hozzá, máskor más nyelven? Ez nem zavarja össze a babát?
Szerintem ez veszélyes. Ha nem anyanyelvi, vagy legalább felsőfokú nyelvtudással bírsz, akkor szerintem többet árt, mint használ. Nem fogja helyesen megtanulni a nyelvet (kiejtés, nyelvtan) és berögzül rosszul.
Én a helyedben kivárnék az ovis nyelvórára, vagy idegen nyelvű bébiszittert vennék mellé (pl egy itt élő külföldi diák).
szia
a babóm két éves, most kezdett el magyarul beszélni
viszont van angol nyelvű textilkönyvünk, és daloló könyvünk is. Ha azokat nézegetjük angolul mondom neki ami a képen van, és angolul énekelek is neki. Nem azért h a nyelvet megtanulja, hanem h az idegen nyelv dallamát, hangzását megismerje, barátkozzon vele. Ezzel sztem nem okozok kárt a beszédfejlődésében.
Az állatokat nemcsak magyarul, hanem angolul is utánozza, és egy két állatot angolul is megnevez.
Vannak ismerőseim, az anyuka román az apuka magyar, a kisgyerekhez mindkét szülő a saját anyanyelvén beszél. A most 4 éves kislány folyékonyan beszéli a két nyelvet. Nagyon érdekes, ha mesél valamit, és jelen van mindkét szülő, ugyanazt a mondatot mindkét nyelven elmondja. Pedig már az anyuka is tökéletesen beszél magyarul. OK, tudom, ez egy más élethelyzet, de sztem nincs hátránya a kétnyelvűségnek pici korban.
Középfokú nyelvtudással ne tanítsd.
Hibásan ültethetsz el benne dolgokat, amiket később marha nehéz lesz "újrakódolnia".
Ezt is tanulni kell. Más a helyzet anyanyelvi szülőkkel.
1-2 verstől, szótól nem lesz baj, ha jó a kiejtésed, de ennél messzebb ne menj, inkább vidd gyerek angolra.
5 hós kislány nyelvtanár anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!