Miért hagyják el az emberek a ban, ben szavak végéről a n betűt? A ba, be mást jelent. Ez nem zavar senkit?
Mert nem tanultak meg rendesen beszélni!
De szerintem inkább a falusiak beszélnek így!!
„De szerintem inkább a falusiak beszélnek így!!”
Miből gondolod?
Beszédben nem lehet mindig észre venni,hogy épp mit mondott a másik vagy éppen én.Viszont írásban már igenis is számít,mert ott nem érezzük a hangsúlyokat sem így más a jelentése a házban/házba és valóban sokszor értelmetlen.Ennek ellenére nem vonnék le ebből semmilyen következtetést bárki tudásával és intelogenciájával kapcsolatban.Valaki írta,hogy falusi paraszt,miért is?
Ez lehet tájszólás is,ami nem egyenlő a falusi paraszttal.Lehet,hogy műveltebb,mint itt bármelyikünk.Én személy szerint az ilyeneken vagyok kiakadva,mint pl vok/vagyok,asszem/azt hiszem,szerintem ez az igazán zavaró.Megcsúfítják szép magyar nyelvünket,na ez az ami egyenlő a butasággal,ebből már vonok le negatív következtetést magamban.
Engem csak kicsit zavar szóban (mert nagyothalló vagyok, így amúgy sem veszem nagyon észre) :) Írásban rosszabb.
Azt sokkal förtelmesebbnek tartom, hogy valaki "a húsz kerületben lakik." , vagy "a macska föl van mászva a fára"... grrrrrrrrrrrrrrr
Azért hagyják el, mert tanulatlanok, lusták, főleg együtt a kettő.
És igen, engem is zavar. Mert nem egyértelmű, mert nem magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!