Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak engem zavar az emberek...

Csak engem zavar az emberek idiotizmusa?

Figyelt kérdés
Valamiért azt kezdem észrevenni, hogy egyre több körülöttem az olyan ember, akiket nem lehet meggyőzni alapvető tények ismertetésével. Megszaporodtak a dilettánsok... A környezetem meg engem tekint bunkónak, mert a 3. részletes türelmes elmagyarázás után elveszem az önuralmam és felemelem a hangom
2011. febr. 17. 18:31
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nemcsak téged, de engem is nagyon zavar..
2011. febr. 17. 18:41
 2/19 anonim ***** válasza:
62%

Elnezest, de mirol akarsz es kiket meggyozni? Nem lehet, hogy egyszeruen nincs szukseguk a tanacsodra vagy ugy erzik, hogy tulsagosan tolakodo vagy, hogy ebbe bele akarsz szolni?

Milyen temarol van szo? Enelkul nem tudunk erre valaszolni.

2011. febr. 17. 18:42
 3/19 anonim ***** válasza:
65%

Nem.

Mivel az emberek nem az én dróton rángatott bábuim, nem akarom minden áron meggyőzni (pláne nem ordibálva) őket az én véleményemről és igazamról, mindenkinek meghagyom a lehetőséget, hogy éljen, tapasztaljon a saját hitrendszere, világnézete szerint és úgy döntsön, ahogy szerinte neki jó, mivel nem az az emberek feladata, hogy az én kényemre-kedvemre hozzák meg a döntéseiket és alakítsák a gondolkozásukat.

2011. febr. 17. 18:43
 4/19 A kérdező kommentje:

Nem kérés nélkül osztok tanácsokat.

Egy két eset:

A szomszéd asszony jó ideje bevezette az internetet, és kitalálta, hogy azon keresztül fog ezek után bankozni, illetve egyéb ügyintézést. Háromszor vagy négyszer át is mentem mikor felhívott , türelmesen elmagyaráztam mindent, de mikor X-edjére hívott, ugyan azzal a problémával, rácsaptam a telefont, hogyha ennyire hülye hozzá ne használja. Másik szomszéd a tv-jét programozza el folyton, aztán szól , hogy nézzem már meg. Mondom kitudja hanyadszorra , hogy NE nyúljon azokhoz a gombokhoz. Pót faterom rám szólt, hogy ne ugassak bele, hogy merre megy X városban a kocsival amíg nála van a kormány. mikor már tudtam , hogy réges-rég eltévedtünk, direkt nem szólaltam meg, hadd küszködjön és ezért is én voltam a paraszt.

2011. febr. 17. 18:57
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hát ezek tényleg idegesítő dolgot tudnak lenni.
2011. febr. 17. 18:59
 6/19 anonim ***** válasza:
55%

Nem vagy ezzel egyedül.

Én azt rühellem mikor a szüleim kb a 20.alkalommal akarják velem megmutattatni,hogy hogy kell sms-t írni vagy beírni a tel.könyvbe egy számot..

Vagy amikor egyik oszt.társam elkezd értetlenkedni olyan dolgokról,amiket én már elmondtam neki előtte vagy 1000-szer de még mindig nem tudja felfogni. Vagy amikor megkell magyaráznom egy alapvető! mondatomat,mert nem fogja fel miről beszélek.

2011. febr. 17. 19:03
 7/19 A kérdező kommentje:
És ezek csak az elmúlt egy hétből vannak. egyre többször csúszok bele ilyen szituációba, és egyre kevesebb az emberekhez a türelmem. És már nem tudom, hogy csak az én idegesítésemre teszik e, vagy tényleg egyre több az értetlen ember. Pár hete a polgármesteri hivatalban volt dolgom. Mondom az ügyintéző hölgynek, mi járatban. Válasza erről még nem is hallott. Gyerünk haza, az aktuális közlönyt kinyomtatni, aláhúzni ami nekem kell, majd vissza. Magyarázom magyarázom mi kell, miközben kiszúrom a közlönyt az asztalán. mondom hogy lapozozzon már bele, de még akkor is csak azt szajkózza, hogy összeollóztam a szöveget.............ááááááááá
2011. febr. 17. 19:08
 8/19 anonim ***** válasza:
72%

Elárulok egy trükköt: ha másokat akarsz irányítani, akkor manipuláld őket, ne kiszoláld őket, mint valami rabszolga. Nagyon hatékony, nem véletlenül rossz a megítélése, az emberek 99% kapásból védtelen vele szemben.

Engem amúgy nem zavar:)

2011. febr. 17. 19:08
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Igy mar erthetobb. En alapbol at sem mennek. Megszoktak, hogy ott vagy nekik. A szomszedok miert teged hivogatnak ilyenekhez at? Engem meg egyik szomszed sem kert meg soha semmire.
2011. febr. 17. 19:09
 10/19 A kérdező kommentje:

A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:09

Kis város, kert város, mindenki ismer mindenkit. 25 éve ugyan ott lakok, és a szomszédok se változtak. Itt megszokott , hogy segítünk egymásnak, de nekem már egyre kevésbé van kedvem segíteni, mert evidensnek veszik én pedig egyre hiábavalóbbak. Nehéz a fejekben fényt gyújtani.

2011. febr. 17. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!