Titeket nem zavar, hogy szinte kihalt a zene-kultusz, kevesen vesznek lemezeket, mindenki inkább letölt?
1 jó szám?
Fura, mert én amilyen zenekarokat kedvelek, azoknak minden egyes számát szeretem.
Nem zavar.
A kultusz és a lemez nincs kapcsolatban. Attól, hogy letöltve jó a zene, vagy lemezen kiadva, még nem dől el semmi. A kultusz inkább olyan tömeg-effektus. Amit erősített, hogy abból volt sok, ami a kiadók szerint jó volt. (Vagy legalább is nagyon nyomták, hogy vedd meg.) Ezzel szemben ma sokkal inkább a fogyasztó döntése ez. Nehezebben terjednek a jó zenék, ez talán baj, cserébe sokkal többeknek van esélyük, ami lehet jó. Ami engem zavar, az a sok igénytelen szemét, amiből nekem nincs nagyon időm kiválogatni azt, ami szerintem/nekem érték lenne. Ám ez mindenképp így lenne, mert közben megöregedtem, elfoglaltabb is vagyok, mint amikor iskolába jártam, tehát ezt nem írom 100%-ban a korszellem számlájára. Ahogy azt sem hiszem, hogy "régen minden jobb volt".
Egyszóval a válaszom: NEM.
Te valami macskajancsi énekesnek vagy a rokona, hogy reklámozod a lemezeket? Az hogy megveszel egy lemezt csak az énekesnek,producernek és a forgalmazónak jó,mert attól dagad a pénztárcájuk,abból a pénzből futja a Mallorca-i nyaralásra na meg az A6-os Audira,a több milliós partikra stb...
őszintén szólva lesz@rom hogy szegény sztároknak - akik fellépésenként megkeresik az egyhavi orvosi bért,plusz az újságokban,tévében való szereplésért kapott összegek - kiesik a lemezeladásból származó havi milliójuk...
16:00
Nem tudom miről beszélsz, mert én egyáltalán nem gondoltam ilyesmi dolgokra. Tisztában vagyok vele, hogy kinek megy a pénz, főleg ha a zenekar nagy kiadóknál van. Én csak a hangulatra gondoltam...felrakni egy lemezt.
Nem zavar egyáltalán.
Ráadásul én azon "hülyék" közé tartozom akik még nagy ritkán vesznek lemezt. Ha egy lemez nagyon tetszik, akkor előfordul, hogy megveszem az eredetit; egyrészt mert támogatom vele az előadót, másrészt jó érzés, hogy megvan. :)
De ettől függetlenül úgy gondolom, egy jó előadót érdemesebb azzal támogatni, hogy elmegyek a koncertjére, minthogy megveszem a CD-jét, aminek az árából csak töredéket kap... (a koncertjegyből se kap meg mindent, de egy teli nézőtér talán többet számít mint egy lemez-eladási szám)
Ami meg a zenekultuszt illeti. Személy szerint én sokkal jobb és (szerintem) igényesebb koncertekre járok, mint amilyenekre akkor járnék, ha nem lenne internet.
Gyakorlatilag minden kedvenc előadom a neten keresztül ismertem meg és csak egyet tudnék mondani, akiket máshol (rádióban, TV-ben) IS látni néha... tehát akiket egyáltalán esélyem lett volna megismerni internet nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!