Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szép nyelv szerintetek a...

Szép nyelv szerintetek a francia? És csak a kiejtés, vagy a nyelvtan is nehéz? Könnyebb, mint a német?

Figyelt kérdés
2011. febr. 12. 21:37
1 2 3
 21/22 Ben Mickering válasza:
49%
kb. olyan mintha összeadnánk az angolt és a németet...
2012. júl. 29. 10:58
 22/22 anonim válasza:
9 hónapja tanulok franciát, mivel kéttannyelvű gimnáziumba mentem. Így heti 18 órám van idén, ami francia. Előtte németet tanultam 5 évig heti 3 órában. Imádtam, de tényleg imádtam a németet (még most is), de sajnos nem tudom így a francia mellett még folytatni. Szeptemberben betegség miatt lemaradtam a kiejtésről, egy hónapig szenvedtem, de most már nekem az egyik legszebb a kiejtésem. Angolt nem tanultam még soha, így nem tudom összehasonlítani csak a némettel. A németben sok új dolog volt nekem, amit nem feltétlen értettem mindig elsőre, de végül minden ment. A mondatösszerakással voltak gondjaim németben, nem tudom hogy miért. A franciát sokkal alaposabban tanuljuk. Jó volt, hogy németben a heti 3 órával volt idő megemészteni mindent, franciában meg inkább többet gyakoroljuk, és így könnyebb belerázódni. Én személyszerint meglepődtem, hogy mennyire logikus. Mármint, én azt hittem, hogy hú ez nagyon nehéz lesz, meg hasonló, hogy nem fogok érteni dolgokat, stb. Nem mondanám, hogy könnyebb, vagy nehezebb-e a németnél, mert annyira nagyon más. Szeptemberben a fejemben mindig hasonlítgattam a némethez. egy hónap után, már nem. Nagyon más nekem a két nyelv. A németet is és a franciát is más-más miatt imádom. :)
2015. máj. 13. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!