Angol és orosz kiejtés?
Két különböző kérdésem lenne, de mivel mindkettő a fonetikára vonatkozik ezért egy kérdésen belül teszem fel őket.
1)Az angolok nem bírják kiejteni a c(ts) hangot? Volt egy előző kérdés a latin kiejtéssel kapcsolatban és ott az egyik youtube-os linken az angol(brit) egyszerűen nem bírta kiejteni a tentationem-ben a c hangot. De ez nekem eléggé furcsa, mert hát a nyelvükben alapból megjelenik a c hang. Például a Let's go!-ban. Miért van ez?
2)Az oroszban a medvegyevet azt "gy"-vel ejtik vagy ők is csak lágyítják a "d"-t mint az angolok? És a "ty" hangnál is csak lágyítanak?
"mintha állathangokat ejtenének" :D
egyetértek, főleg mikor akcentussal beszélik, mármint nem mi, külföldiek, hanem az angolok, skótok, mint ha most jöttek volna a fáról. :D
"En igy vagyok a franciaval. Nem is erdekel nagyon ez a nyelv. Taknyos orrbol affektalnak. Foleg ki nem allhatom angolban az akcentusukat. Egy ferfi kiejtese, mintha b.zi lenne."
Van benne valami!
De az angolt azért jobban utálom! Olyan mintha egy magyar paraszt a kommunikáció szót kommunyikácsióuh-nak ejtené, de azért a latin írást meghagyná a műveltség látszatát keltve. A rohadt "th"-jukat is utálom a "the" szóban! A this-t még könnyű kiejteni, de a the-t egyszerűen nem tudom, mert annyiszor fordul elő, hogy nem bírok rá koncentrálni ha gyorsan beszélek, ráadásul úgy kell csinálni, hogy ne hangsúlyozzam és kicsit "d"-sen hangozzék, de azért mégse legyen "d". Tiszta röhej. Ráadásul miért nem "dh"-val írják? A "th" a zöngétlen hangra vonatkozik!
"egyetértek, főleg mikor akcentussal beszélik, mármint nem mi, külföldiek, hanem az angolok, skótok, mint ha most jöttek volna a fáról. :D"
Én főként az amerikai akcentust rühellem, az "r"-t is állandóan elharapják és olyan morgó hangja van.
A kedvencem mégis ez: ɜː pl a burn-ben, olyan mintha a tehén bőgne!
De ez is jó: ɔ, olyan mint a kisebbségiek "MAUNIKA SÓ" kiejtése.
Pontosan tudom mindkét "th" hangot kiejteni csak a 'the'-ben zavaró, mert ott kb. 'd'-hez közeli és sokszor fordul elő, annyira hogy idő sincs rá "felkészülni".
A másik kérdéssel mi van?
2)Az oroszban a medvegyevet azt "gy"-vel ejtik vagy ők is csak lágyítják a "d"-t mint az angolok? És a "ty" hangnál is csak lágyítanak?
Itt is szerintem ket kulonbozo kiejtes van. Egyik egy orosz notol, a masik egy orosz tanartol, aki a US-ben tanit. Valahogy a ketto egy kicsit maskepp hangzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!