A spanyolok és a portugálok milyennek hallhatják a másik nyelvét? Mennyit érthetnek belőle?
Figyelt kérdés
aug. 23. 15:28
1/3 anonim válasza:
Egy portugál ismerösöm szerint nagy vonalakban értik egymást, de nem mindent, a portugálok a spanyolok beszédét selypesebbnek hallják, fordítva meg ropogósabbnak
2/3 anonim válasza:
Nagyjából megértik egymást, persze vannak szavak, amelyek különböznek.
A brazíliait jobban megértik, mint a portugáliait.
Én nem vagyok sem spanyol, sem portugál, de amikor spanyol tudással (nyelvszakos voltam) elkezdtem brazil sorozatot nézni, olyan 70-80%-át megértettem. Viszont a portugáliai beszédre nagyon oda kell figyelnem, mert nehezebben érthető. (A kiejtés.) Azt hozzá kell tennem, hogy olaszul is tudok így az is segített.
3/3 anonim válasza:
Én nekem a spanyol az egyik anyanyelvem, számomra a brazil portugál még relative érthető, a portugál szóban egyáltalán nem. Írásban mindkét változatot 90%-ban megértem.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!