Hogyan lehet az, hogy valaki külföldön él és dolgozik 4 éve, de nem beszél anyanyelvi szinten, széleskörűen az adott nyelven?
Anyanyelvi szinten jellemzően csak azok beszélnek akiknek anyanyelvük az adott nyelv.
Azért tudja a csak a mindennapi élethez szükséges dolgokat, mert másra nincs szüksége.
Bonyi?
Egyrészt ha a privát környezete nem az adott ország nyelvén beszél, hanem magyarul, akkor sokkal kevesebb esélye van rá, másrészt négy év után senki nem beszélhet anyanyelvi szinten - ehhez jóval több, tizenév kell -, harmadszor kérdésed, mennyire társasági ember.
Másrészt egy iskola egész más mint egy munkahely, az iskolában kifejezetten hangsúlyos téma a nyelvtanulás, illetve sokkal több idö van rá, egy munkahelyen meg dolgozni kell, nem beszélgetni nem munkával kapcsolatos témákról.
Ez azért nem igaz, föleg, ha csak felsöfokú vizsgád van, tényleges tudásod nincs.
Másrészt meg olyan ember nincs, aki "bármilyen társaságban bármiről lazán elbeszélget", még az anyanyelvén sem.
"én külföldön éltem 6 évet, ott is tanultam (általános suli vége+középiskola), és simán felsőfokra jutottam."
. Vagyis az anyanyelvi szintet neked sem sikerül elsajátítanod, pedig gyerekként, a szenzitív időzakban kezdhetted el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!